Alsacen viinitie pyöräillen

Pyöräilyloma Elsassi, viiniä, gastronomia ja kulttuuria

5 päivää – 4 yötä, yhteensä noin 125-150 km.(FR-ELRDV-05A)

Aitoja viinialueen maisemia Elsassasissa pyöräillen. Lähtö- ja paluukaupunkina Strasbourg. Retken aikana tutustut perinteisiin elsassilaisiin kyliin ja kaupunkeihin. Päivien aikana näet viinitiloja ja tutustut alueen gastronomiaan.

Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä 1.4.- 1.10. 2017. Lähtöpäivän (1.päivä) voit valita itse, ei kuitenkaan sunnuntaina. Pyöräretken vaikeustaso on 2/3 eli keskivaikea. Reitti kulkee pääasiallisesti kevyelle liikenteelle tehdyille väylille ja pienillä ajoteillä. Kypärät varattavissa erikseen; 1€ / päivä / hlö.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. päivä. Strasbourg
Saapuminen Strasbourgiin, pyörien vastaanotto
ja tutustumista kaupunkiin.

2. päivä: Strasbourg – Barr ~ 37 km
Aloitat pyöräretken pitkin Bruche-joen kanaalia. Reitti kulkee Molsheim ja Obernai -kaupunkien kautta. Saapuminen Barriin.

3. päivä: Barr – Kaysersberg ~ 50 km
Reitti kulkee Mittelbergheimin, Dambach la villen, Ribeauvillén ja Riquewihrin kylien kautta. Saapuminen Kaysbergiin, rauhanpalkinnon Nobelisti Albert Schweitzerin syntymäkaupunkiin. Alsacen upeimpia viinikulttuurin alueita.

4. päivä: Kaysersberg – Colmar ~ 38 km
Pyöräilet viinitarhoilla ja nautit samalla Turckheimin ja Eguisheimin kauniista postikorttimaisemista. Saapuminen taiteiden kaupunkiin Colmariin. Colmar on mukavan kokoinen pienkaupunki Elsassissa.

5. päivä: Colmar – (Erstein) – Strasbourg:
Saavut Euroopan pääkaupunkiin joko junalla tai junalla +  pyöräillen Ersteinin kylästä. Ersteinin kylästä on noin 25 km Strasbourgiin.

Elsassissa pyöräily- ja patikointireitit kulkevat aivan viinitarhojen keskellä. Kuva: Hobby Hall

Hinnat 2017:
alk. 573 € / 2hh puolihoidolla / hlö
Polkupyörävuokra 60 €. Sähköpyörävuokra 140 €.
Majoittuminen 3 tähden hotelleissa. Hinta sisältää valmiiksi junalipun Colmar –  Strasbourg pyöräretken päätteeksi.

Hintoihin lisätään hinnastomme mukainen palvelumaksu.