Loiren laakso pyöräillen

Loiren laakso on UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat historialliset renessanssilinnat, kuninkaiden metsästysmaat, viinitilat, puutarhat ja arkkitehtuuri ovat Ranskan kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Tutustu tähän kaikkeen, ja maistele tietysti alueen upeita viinejä, pyöräillen. Alueella on pyöräreittejä yhteensä yli 800 km.

Loire 17.12 (56)

Pyöräreitti 6 päivää – 5 yötä ”Linnoista viinitiloille” (LVA 6JVY)
Loiren laakson aarteet ovat ulottuvillasi! Tervetuloa ajelemaan Blois’n ja Toursin maisemiin, upeita pyöräteitä pitkin. Tällä reitillä tutustut mahtaviin linnoihin ja erilaisiin viinitiloihin. Reitti jo hieman pyöräilleelle, kilometrejä päivässä noin 30 – 50. 21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti. Kypärät. Sähköpyörävuokraus myös mahdollista. Majoitus 3* ja 4* hotelleissa sekä chambre d’hôteissa (ns. ranskalaisissa vierasmajoissa), huoneissa omat kph ja wc. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä ajalla 1.3 – 31.10.2017. Aloituspaikka Blois, minne suosittelemme matkaamaan Pariisista junalla.

Matkaohjelma:

1. päivä: Blois
Saapuminen Blois’han ja majoittuminen ihastuttavassa B&B’ssa, joka sijaitsee ihanteellisella paikalla Blois’n kävelykadulla katedraalin ja linnan välissä, keskellä kaupunkia. Hotellilta saa pyörät, kartat sekä ohjeet pyöräilyyn. Yöpyminen ja illallinen Blois’ssa.

2. päivä: Blois – Cheverny – Blois ~ 49 km
Pyöräretki vie peltojen, viinitilojen ja kylien läpi. Tällä retkellä pääsee tutustumaan Chateau de Cheverny’hyn joka on tunnettu prameasti kalustetuista ja sisustetuista huoneistaan. Reitin aikana viinitilavierailu.  Iltapäivällä paluu Blois’han jossa vapaa illallinen. Yöpyminen B&B majapaikassa.

3. päivä: Blois – Amboise ~ 45 km
Matka jatkuu Loire-joen rantaa pitkin pienten ja sievien kylien läpi. Käynti Château Amboisessa, jossa Ranskan mahtavimmat kuninkaat asuivat. Amboisessa visiitti arvostetussa viinikellarissa.Yöpyminen 4* hotellissa keskellä kaupunkia. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. päivä: Amboise – Chenonceaux – Amboise ~ 38 km
Tämän päivän reitti kulkee Domaniale d’Amboise-metsän läpi, Cherin laakson viinimaille josta matka jatkuu kuuluisalle Cher-joen yli ulottuvalle Château Chenonceaulle saakka. Iltapäivällä viinitilakäynti. Paluu takaisin Amboiseen. Vapaa illallinen ja yöpyminen 4* hotellissa.

5. päivä: Amboise – Tours ~ 30 km
Lähtö viimeiselle etapille. Reitti kulkee Montlouisin viinipeltojen lomassa, Loiren rantaa pitkin, jota talot ja kallioon rakennetut luolakodit reunustavat. Saapuminen Toursiin, jonka vanhoissa kortteleissa on puuristikoin koristeltuja keskiaikaisia taloja. Viimeinen viinitilavierailu pyöräilyn aikana on Montlouis-sur-Loiressa. Yöpyminen 3* hotellissa ja illallinen paikallisessa ravintolassa.

6. päivä: Tours
Pyöräilymatka upeassa Loiren laaksossa päättyy aamiaisen jälkeen.

Hinnat 2017:
1100 € / hlö / 2hh

Sähköpyörästä lisämaksu 45 €.
Hintoihin lisätään hinnastomme mukainen palvelumaksu.

Pyöräreitti sisältää: pyörän, kypärän, majoituksen 5 yötä kolmen ja neljän tähden hotelleissa/chambre d’hôteissa aamiaisilla, 3 illallista (pv 1, 3 ja 5), infotilaisuuden ensimmäisenä päivänä, ohjelmassa mainitut linna- sekä viinitalovisiitit, matkatavaroiden kuljetuksen majapaikasta toiseen, paikalliskartan, ohjeita matkalle, paikallisen matkanjärjestäjän avun ongelmatilanteessa.

Reittiin ei kuulu: lounaat, ruokajuomat, 2 illallista (pv 2 ja 4), mahdolliset omatoimiset museovierailut tms., pakollinen matkavakuutus, kuljetukset paikan päälle ja takaisin.

Loire 17.12 (175)Pieniä kyliä ja kauniita maisemia pyörämatkoilla