Loiren laakso pyöräillen

Loiren laakso on UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat historialliset renessanssilinnat, kuninkaiden metsästysmaat, viinitilat, puutarhat ja arkkitehtuuri ovat Ranskan kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Tutustu tähän kaikkeen, ja maistele tietysti alueen upeita viinejä, pyöräillen. Alueella on pyöräreittejä yhteensä yli 800 km.

Loire 17.12 (56)

Pyöräreitti 7 päivää – 6 yötä ”Linnoista viinitiloille” (LVA 4137 SUP)
Loiren laakson aarteet ovat ulottuvillasi! Tervetuloa ajelemaan Blois’n ja Toursin maisemiin, upeita pyöräteitä pitkin. Tällä reitillä tutustut mahtaviin linnoihin ja erilaisiin viinitiloihin. Reitti jo hieman pyöräilleelle, kilometrejä päivässä noin 30 – 50. 21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti. Kypärät. Sähköpyörävuokraus myös mahdollista. Majoitus 3* ja 4* hotelleissa sekä chambre d’hôteissa (ns. ranskalaisissa vierasmajoissa), huoneissa omat kph ja wc. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä ajalla 1.3 – 31.10.2018. Aloituspaikka Blois, minne suosittelemme matkaamaan Pariisista junalla.

Matkaohjelma:

1. päivä: Blois
Saapuminen Blois’han ja majoittuminen ihastuttavassa B&B’ssa, joka sijaitsee ihanteellisella paikalla Blois’n kävelykadulla katedraalin ja linnan välissä, keskellä kaupunkia. Hotellilta saa pyörät, kartat sekä ohjeet pyöräilyyn. Yöpyminen ja illallinen Blois’ssa.

2. päivä: Blois – Cheverny – Blois ~ 49 km
Pyöräretki vie peltojen, viinitilojen ja kylien läpi. Tällä retkellä pääsee tutustumaan Chateau de Cheverny’hyn joka on tunnettu prameasti kalustetuista ja sisustetuista huoneistaan.  Iltapäivällä paluu Blois’han jossa vapaa illallinen. Yöpyminen B&B majapaikassa.

3. päivä: Blois – Amboise ~ 45 km
Matka jatkuu Loire-joen rantaa pitkin pienten ja sievien kylien läpi. Käynti Château Amboisessa, jossa Ranskan mahtavimmat kuninkaat asuivat. Yöpyminen Amboisessa, 4* hotellissa keskellä kaupunkia. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. päivä: Amboise – Chenonceaux – Amboise ~ 38 km
Tämän päivän reitti kulkee Domaniale d’Amboise-metsän läpi, Cherin laakson viinimaille josta matka jatkuu kuuluisalle Cher-joen yli ulottuvalle Château Chenonceaulle saakka. Paluu takaisin Amboiseen. Vapaa illallinen ja yöpyminen 4* hotellissa.

5.päivä: Amboise – Tours ~ 30 km
Aamiaisen jälkeen lähtö reitille joka kulkee Montlouisin viinipeltojen lomassa, Loiren rantaa pitkin, jota talot ja kallioon rakennetut luolakodit reunustavat. Saapuminen Toursiin, jonka vanhoissa kortteleissa on puuristikoin koristeltuja keskiaikaisia taloja.
Yöpyminen hotellissa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä kauppakaduista, katedraalista ja vanhan kaupungin eloisista kortteleista. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

6.päivä: Tours – Villandry – Tours ~ 39 km
Aamiaisen jälkeen viimeinen pyöräilyetappi on Toursista Villandry’hyn, Villandry on tunnettu kauniista renessanssi-puutarhoistaan. Iltapäivällä paluu Toursiin. Illallinen omakustanteisesti. Yöpyminen Toursin hotellissa.

7.päivä: Tours
Pyöräilymatka upeassa Loiren laaksossa päättyy aamiaisen jälkeen

Hinta 2018: 1090 € / hlö / 2hh, Sähköpyörästä lisämaksu.
Pyöräreitti sisältää: pyörän, kypärän, majoituksen 6 yötä kolmen ja neljän tähden hotelleissa/chambre d’hôteissa aamiaisilla, 3 illallista (pv 1, 3 ja 5), matkatavaroiden kuljetuksen majapaikasta toiseen, paikalliskartan, ohjeita matkalle, paikallisen matkanjärjestäjän avun ongelmatilanteessa.

Reittiin ei kuulu: lounaat, ruokajuomat, 3 illallista (pv 2, 4 ja 6), mahdolliset omatoimiset museo-/linnavierailut tms., pakollinen matkavakuutus, kuljetukset paikan päälle ja takaisin. Hintoihin lisätään hinnastomme mukainen palvelumaksu.

Loire 17.12 (175)Pieniä kyliä ja kauniita maisemia pyörämatkoilla