Samppanjan pyöräily

Samppanja on yksi Ranskan viinialueista johon järjestämme pyörämatkoja. Pyöräillen näet ja koet alueen monimuotoisuuden; hehkeän luonnonpuiston, viini- ja shamppanjatilat sekä uskonnollisen arkkitehtuurin, jonka keulakuvana Reimsin goottilainen katedraali.

Pyörämatka 7 päivää – 6 yötä – noin 200 km (AT)

Reitti sopii säännöllisesti pyöräilevälle, vaikeustaso 3/4, kilometrejä päivässä noin 25 – 55. 21-vaihteiset pyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti sekä kypärä. Vuokrattavana myös sähköpyörät. Majoitus mukavissa vierasmajoissa ja hotelleissa. Huoneissa omat kph ja wc. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä paitsi perjantai tai sunnuntai. Aloituspaikka Reims, minne lyhyt matka Pariisista junalla.

Pyöräile mukavassa Samppanjassa

1. päivä : Reims
Saapuminen matkan ensimmäiseen hotelliin Reimsiin. Hotellin vastaanotto antaa kartat ja pyörät. Tutustuminen omatoimisesti Reimsiin. Käymisen arvoinen kohde on Reimsin upea kateedraali. Illallinen ja yöpyminen Reimsissä.

2. päivä : Reims – Matougues ~ 46 km
Aamiasen jälkeen pyöräily Reimsistä, Tinqueuxin kautta, kohti Matougesia. Matkan varrella upeat maisemat ja viinipellot sekä tyypilliset pikkukylät kuten; Mailly Champagne, Verzenay, Bouzy, Chigny…… Saapuminen Matouguesin kylään jossa illallinen ja yöpyminen.

3. päivä : Matougues – Epernay ~ 25 km
Matka jatkuu aamiaisen jälkeen Canal du Marnea pitkin kohti Epernayta. Illallinen ja yöpyminen Epernay’ssa.

4. päivä : Epernay – Vallée de Marne – Epernay ~ 35 km
Aamiainen ja sen jälkeen pyöräilyä Vallée de Marnessa. Reitti vie Hautvillersin kylään. Kylä on tunettu Benedictine luostarista, jossa on Dom Perignonin hauta. Matka jatkuu Cumières’iin jossa voi nauttia lounaasta esim. Le Caveau ”liitukellari”- ravintolassa. Paluu Epernay’hen iltapäivällä. Illallinen ja yöpyminen Epernayssa.

5. päivä : Epernay – Côte de Blancs – Epernay ~ 35 km
Aamiainen. Päivän aikana reitti kulkee ”champagnes blanc de blancs” –samppanjantuotantoalueella. Rypäle on puhtaasti Chardonnay. Pierryn kylässä voi tutustua Château de Pierryhyn. Iltapäivällä paluu Epernayhen. Illallinen ja yöpyminen Epernayssa.

6. päivä: Epernay – Reims ~ 55 km
Aamiaisen jälkeen pyöräilyä takaisin Reimsiin. Matkalla Avernay Val d’Or, Germaine ja Ludes.  Saapuminen Reimsiin iltapäivällä. Pyörien luovutus. Illallinen ja yöpyminen Reims’ssä.

7. päivä: Reims
Matka päättyy aamiaisen jälkeen.

Hinta 2018:
alk. 1125 € / hlö / 2hh puolihoidolla
1 hengen huone lisämaksusta.

Pyörävuokra 100 €. Sähköpyörävuokra lisämaksusta.

Lisäyö Reimsissä (ennen tai jälkeen pyöräilyn)  n. 85 € / hlö / 2hh aamiaisilla.
Halutessasi voit matkaan lisätä vaikka pysähdyksen Pariisissa.
Hintoihin lisätään hinnastomme mukainen palvelumaksu.

Pyöräreitti sisältää: 6 yötä puolihoidolla (aamiaiset ja illalliset) chambre d’hôte vierasmajoissa sekä 3* ja 4* hotelleissa 2 hengen huoneessa, ohjeiden ja pyörien saaminen ensimmäisenä päivänä, matkatavaroiden kuljetuksen majapaikasta toiseen, paikalliskartan, ohjeita matkalle, paikallisen matkanjärjestäjän avun ongelmatilanteessa.

Pakettiin ei kuulu: lounaat, ruokajuomat, mahdolliset omatoimiset samppanjatalo- tai museovierailut tms., pakollinen matkavakuutus, kuljetukset paikan päälle ja takaisin.