Cordon Bleu kasvisruokakurssilla Pariisiissa

Pamplemousse aloitti yhteistyön Cordon Bleu -instituutin kanssa 2017.  Millainen olikaan matkustajamme Tittamari Marttisen kokemus keväisessä Pariisissa?  Lue oheinen matkakertomus niin ehkä uskaltaudut itsekin kokeilemaan Cordon Bleun kurssia. Yksi iltapäivä koululla
Lue lisää

Yhden päivän seuranta Pamplemoussessa

Kevättalvella saimme Pamplemousseen jännän pyynnön: saisinko tulla tarkkailemaan millainen on erikoismatkatoimiston työpäivä yhtenä viikon arkipäivänä. No, mikä ettei! Yrittäjän kevytvarjostustehtävän teki Ville Kilpiä ja tässä hänen mietteitään. Teksti on luettavissa
Lue lisää

Onko online 90-lukua?

Yllättäviä tuulia kuuluu USAn ja brittien matkailumarkkinoilta. Uusimmat tutkimukset trendeistä osoittavat, että osaavat matkanjärjestäjät ja matkakonsultit ovat maailmalla tehneet paluun. Ihmiset ovat väsähtäneet pörräämiseen netissä ja matkakohteiden ”arpomiseen” itsekseen. Käytännössä
Lue lisää

Aix on aina Aix

Aix en Provence on kaunis pienkaupunki, jonka kujiin ei kyllästy. Olen käynyt täällä opiskeluvuosista lähtien ja keskusta on aivan kuten ennenkin. Kahviloita ja pieniä kauppoja vieri vieressä. Keskusaukioilla useita eri
Lue lisää

Provence ja pysähdyin liikkeessä

Tällä kertaa pääsin mukaan itse järjestämääni matkaan. Tarkoituksena oli matkan vetämisen ohessa katsastaa parin vuoden tauon jälkeen vuokratalojemme kuntoa Provencessa ja henkilökunnan ystävällisyyttä. Sellaista niin sanotusti tavallista huolenpitoa laatuasioissa. Näitä
Lue lisää

Kävisikö yksi grand cru?

Kun ensin oppii Alsacen rypäletyypit  ja niiden eroavaisuudet, niin sen jälkeen voi nousta seuraavalle tasolle ja lähteä tutkimaan millainen on Terroir. Alsacen viinikouluttaja Thierry Fritsch valotti alan ammattilaisille maaperän merkitystä
Lue lisää