Taidekurssi Loiren laaksossa

Hieno kohde maalauksesta kiinnostuneille on Loire, missä viikon kurssilla maalaat linnojen laaksossa inspiroivassa ympäristössä. Majoitus 1500-luvun renessanssilinnassa. Maalaustekniikoita kurssilla vesivärimaalaus, öljyvärit, akryylit ja pastellit. Kurssin järjestävät pariisilaiset taiteilijat.

Kursseille voi osallistua kuka vain. Voit olla aivan aloittelija tai jo pidempään maalausta harrastanut. Ikärajoitusta ei myöskään ole. Opetuskielet ranska ja englanti.

Majoitus:
Kurssin aikana majoitus linnassa tai sen piharakennuksissa, yhden hengen huoneissa. Sijainti Amboisen kaupungin lähellä, noin 15 km päässä Tours’sta. Linnan ympärillä suuri puistoalue ja lukuisia hyvin vanhoja puita. Pieni joki virtaa läpi puiston. Kauniita aiheita maalauksiin siis riittää.

Ruokailut:
Kurssin ajan aterioista vastaa linnan oma kokki. Kurssilla täysihoito eli aamiaiset, lounaat ja illalliset kuuluvat hintaan. Aterioihin kuuluvat paikalliset viinit, vesi, mehu, kahvi.

Tarvikkeet:
Kurssin hintaan eivät kuulu taidetarvikkeet. Voit ottaa mukaan omasi, tai vuokrata tarvikkeet etukäteen kurssin järjestäjältä. Valittavana vesiväri- / akryyli- / öljyväri- / pastellitarvikkeet; kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä millä tyylillä maalaat! Tarvikkeiden vuokrahinta 90 €.

Kurssin kesto ja ohjelma:
Loiren laakson taidekurssilla keskitytään tarkkailemaan ympäristöä (maisemia ja arkkitehtuuria) ja maalaamaan/piirtämään myös mielikuvituksen kautta. Pieni ryhmän koko mahdollistaa kaikille kurssilaisille hyvinkin yksityiskohtaista opetusta. Sateen sattuessa kurssi pidetään linnassa sisällä.

Kurssi kestää 7 päivää (6 yötä). Kurssi alkaa aloitusmaanantaina klo 12.00 ja päättyy viimeisenä sunnuntaina lounaan jälkeen. Kurssille otetaan maksimissaan 14 osallistujaa. Mahdollisuus saapua aiemmin / myöhemmin, pyydä erikseen majoitusvaihtoehtoja toimistostamme.

8.30 – 9.30 Aamiainen.
9.30 – 12.00 Ohjattua työskentelyä.
12.30 Lounas.
15.30 – 18.00 Ohjattua työskentelyä (ei torstaisin).
20.00 Illallinen.

Iltaisin järjestetään ohjelmaa ryhmän mukaan (esim. petankkikisat, fillarointia, iltaretki Amboiseen tms.). Voit myös lueskella linnan kirjastossa. Vapaa seurustelu myös sallittua. Jos soitat jotain soitinta, ota se mukaasi! Torstai-iltapäivät ovat vapaat vaikkapa Loiren linnoihin tutustumiseen (lähellä Amboise, Chenonceaux, Chaumont, Blois ja Villandry) tai alueen viineihin tutustumiseen. Retkiin ei ole järjestettyä kuljetusta (taksi tai jonkun muun kurssilaisen autolla).

Kurssin aikataulut ja hinnat 2017:

31.7 – 6.8.2017 (ma-su)

Hinta 1700 € / hlö / viikko.
Hintaan lisätään erikoispalvelumaksumme 70 € / hlö.

Saapuminen:
Pariisin lentokentiltä Toursiin ja siitä edelleen Amboiseen junalla. CDG:n lentokentältä lähtee suoria junia, Orlylta on tultava ensin Pariisin keskustaan (Austerlitz / Montparnasse) ja siitä edelleen junalla Loireen. Amboisen rautatieasemalta on kurssipaikalla lyhyt taksimatka.