Provencen keittiökurssit

Keittokoulu on Bandolin viinialueen sydämessä. Tänne on entisöity 1200-luvun luostarista ylellisen kaunis maalaishotelli, hostellerie, runsaine palveluineen. Omistajaperheelle on annettu monta kunniamerkkiä ja mainintaa hyvästä ruoasta, Michelin-tähti ja heidän poikansa on valittu Ranskan nuoreksi innovaatiokokiksi.

Keittiökurssilaisen palaute kesken kurssin:
”Kurssi on ylittänyt odotukset! Terveisin ja vatsa herkkuja pullollaan…”

Neljä päivää ja viisi yötä hyvää maalaisruokaa

Keittiökurssilla olet mestarikokin opissa maantaista torstaihin. Kurssin aikana valmistat provencelaista maalaisruokaa lähialueen raaka-aineista. Mukaan kotiin saat reseptikirjan (englanniksi tai ranskaksi).

Jokaiselle aamupäivälle on oma keittiöteemansa. Lounaat kurssilla nautitaan Bastiden (keittokoulun oma rakennus) pihalla. Lisäksi iltapäiväretkiä Bandolin viinitilalle ja oliiviöljyn valmistusta katsomaan. Illat kurssilaisille ovat vapaat. Kurssi on ranskaksi ja tulkataan englanniksi. Ryhmässä noin 10 henkilöä. Oppilaat ovat ympäri maailmaa.

Keittokoulu Ranskan Provencessa on mukava tapa oppia ranskalaista keittiötaitoa
Sunnuntaina kurssi alkaa Hostellerien aperitiivilla ja ravintolaillallisella.
Maanantaina aloitat itse kokkaamisen. Kokkikoulu Bastide on rakennettu omaan provencelaiseen puutarhaan ja sijaitsee noin 3 km päässä hotellista.  Tutustut myös talon omaan potager’hen (keittiöpuutarha). Lounas Bastidessa.
Tiistaina lähdet aamusta kokin kanssa Sanary sur Merin kalatorille. Tämän jälkeen koulussa rakennatte oman kalamenun tuoreista kaloista. Lounas Bastidessa.
Keskiviikkona kurssin teeman Provencen vihannekset. Lounas Bastidessa.
Torstaina keskitytään paikalliseen jälkiruokiin oikein kunnolla. Lounas Bastidessa.
Lounaan jälkeen ohjelmassa lisäksi tutustumisia paikan päällä: esim. viinitilalla Bandolin alueella, oliiviöljyn valmistus, hunajatila.
Perjantaina aamiaisen jälkeen kurssi päättyy. Ohjelmassa voi vuoden ajan mukaan olla muutoksia.

Santé!

Keittiökurssin ajankohdat 2018:
Huhtikuu: 15.-20.4.2018
Toukokuu: 13.-18.5.2018
Kesäkuu: 10.-15.6.2018
Heinäkuu: 1.-6.7.2018
Syyskuu: 2.-7.9.2018
Lokakuu: 7.-12.10.2018

Hinnat 2018:
1494 € / hlö, kun majoitus 2hh, seuralainen samassa huoneessa (ei-kokkaava) 895 €
1612 € / hlö, kun majoitus 2hh kesä/heinäkuussa, seuralainen 915 €
1824 € / hlö, kun majoitus 1hh
1934 € / hlö, kun majoitus 1hh kesä/heinäkuussa
Lisäyöt mahdollisia ennen/jälkeen kurssin.

Hinnat sisältävät:
– Sunnuntain tervetuliaisillallisen (ilman juomia)
– 5 yöpymistä (su-pe)
– 5 buffet-aamiaista
– 4 päivän keittokurssin
– 4 lounasta viineineen
– 4 aamu- tai iltapäivävierailua paikallisille oliiviöljy-, juusto- viinitiloille
– Kurssin reseptit
– Kurssidiplomin
– Yhden sisäänpääsyn hotellin spa-osastolle (kesto 1h).

Hintaan ei sisälly matkoja. Matkaan on mahdollista lisätä öitä joko ennen kurssia tai sen jälkeen. Mukaan voi lähteä henkilö, joka ei osallistu itse keittokurssille. Hotellille pääset yksityisillä kuljetuksilla (tilaamme etukäteen) tai vuokra-autolla (varaamme etukäteen). Kurssipäivä loppuu yleensä noin kello 15.00, joten sinulle jää aikaa myös omiin paikallisiin vierailuihin tai hemmotteluun hotellin kylpylässä.

ESITE Provencen keittiökurssit 2018

Keittokoulussa Provencessa ranskalaisen keittiömestarin kanssaYksi päivä provencelaista keittokoulua

Keittiökurssille voit osallistua matkallasi myös muiden lomaharrastusten lomassa. Päivä on valittava yllä olevien kurssiaikojen puitteissa.

Päivääsi kuuluu kurssin lisäksi lounas yhdessä keittiömestarin kanssa ja iltapäivällä mahdollisuus osallistua kurssin kanssa iltapäivän retkeen, esim. viinitilan vierailulle.

Kysy kurssia lisättäväksi omaan matkapakettiisi. Kurssipäivä edellyttää vähintään yhden yön yöpymistä hotellissa aamiaisineen.

Käy myös katsomassa AIKUISTEN KIELIKURSSIT + KEITTIÖKURSSI. Kiva tapa oppia kieltä ja kokata yhtä aikaa. Kurssi pidetään Aix en Provencessa.