Aix en Provence

Aix on suihkulähteiden kaupunki.

Aix en Provence on historian, taiteen ja arkkitehtuurin sekä useiden museoiden, monumenttien ja suihkulähteiden kaupunki. Tunnelma on aidosti eteläeurooppalainen. Kaupunki oli myös taidemaalari Paul Cézannen (1839-1906) kotipaikka. Gastronomiaa ei myöskään sovi unohtaa; Provencen herkkuja löytyy kuuluisalta Aixin torilta. Aixiin matkaa Marseillesta 35 km, Nizzasta 190 km, Avignonista 85 km ja Pariisista 760 km.

Teemme matkakokonaisuuksia Aixiin ympäri vuoden. Pyydä tarjous omastasi. Huhtikuussa keväinen Aix puhkeaa kukkaan ja pääsiäisen aikaan kaupunki täyttyy musiikista. Kesäksi kaupungin lukuisat opiskelijat jäävät lomalle, ja esimerkiksi kielikurssilaisemme saapuvat kaupunkiin. Kesä- ja heinäkuu ovat suosituimpia lomakuukausia Aixissa. Heinäkuussa kaupungissa on koko kuukauden kestävä upea ooppera- ja konserttifestivaali. Suosittelemme ehdottomasti matkaa Aixiin, mihin aikaan vuodesta vain!

Aix en Provencen voit myös liittää yhdeksi kohteeksi kiertäessäsi Etelä-Ranskaa. Kiertomatka onnistuu hyvin vuokra-autolla tai paikallisilla junilla ja busseilla. Esimerkiksi Marseille ja Avignon ovat helposti saavutettavissa vaikkapa päiväretkikohteenakin.

Katso tästä matkakokonaisuuksista ehdotuksia:

AIKUISTEN KIELIKOULU AIX EN PROVENCE.

VÄLIMEREN VALOA JA PROVENCEN KYLIÄ.

PROVENCE JA SEN VIINIT TUTUSTUMISMATKA