Annecy

Annecy on pieni kaupunki Alpeilla järven rannalla. Tosiasiassa se on monta kertaa Ranskan kauneimman kaupungin maineen voittanut helmi. Annecy sijoittuu turkoosin järven rannalle valkoisten alppihuippujen notkelmaan. Teemme matkoja Annecyhyn ja matkayhdistelmiä  ympäri vuoden.

Annecy-järven turkoosi vesi ja Alppien lumihuiput lumoavat

Kaupunkimatka Annecy

Vuokra-auto allesi Geneven lentokentältä ja suunta kohti Annecya. Majoitusta suosittelemme huoneistohotellissa Annecyn vanhan kaupungin sydämessä tai rauhallisempaa tunnelmaa arvostaville Annecy-järven rannalla. Shoppailu, ulkoilu, patikointi, pyöräily, kulttuuri…. Annecy on hyvä matkakohde kaikenlaisille matkustajille. Tarvittaessa järjestämme kuljetukset, jos et halua ottaa vuokra-autoa.

Annecysta voit myös yhdistää hyvin matkan Chamonix’hin tai viettää osan lomasta Evianissa. Kaikki on hyvin lähellä toisiaan. Annecy on upea paikka kesällä, mutta myös mainio retkikohde hiihtäjälle, joka haluaa yhdistää pienen stopin pienkaupunkiin hiihdon välissä.

Tosiasiassa tämä on harrastavan ja liikkuvan ihmisen ihannepaikka, sillä voit harrastaa hyvinkin montaa liikuntaa ja tietenkin ulkoilua. Runsaasti myös mukavia golfeja ympärillä.

Annecy sopii erinomaisesti myös lapsiperheille, sillä paikan päälle pääset suoralla lennolla Helsingistä. Kaupungin rannat ovat siis turvallisia järvirantoja, jonka jättimäiselle nurmikkokentälle teet mukavia päiväretkiä. Mainiosti Annecy yhdistyy myös herkuttelijan ja viininystävän matkaan: miten olisi yhdistelmä alppien parhaat juustot ja sitten siirtyminen (n 2 tunnin ajo) esimerkiksi Beaujolai’sn alueelle viinikylään tai Bourgogneen viinitilalle? Annecyn järvellä on myös mainio laivaliikenne, joka toimii kuin bussi. Voit siis siirtyä järven toiselle puolelle ilman autoa: otat vain vesibussin ja retkeilet seuraavaan satamaan.

Käytä talvella myös eduksesi mahdollisuus  pysähtyä Annecyssa ja kokeile eri hiihtokeskuksia eri päivinä. Vieressäsi on kivoja hiihtopaikkoja kuten Notre Dame de Bellecombe, La Clusaz, Le Grand Bornand, Les Saisies, Le Crest Voland…. nimiä joita harva tuntee, mutta hiihdettävää riittää jokaisessa enemmän kuin suuressa suomalaisessa hiihtokeskuksessa. Pienemmissä kylissä on myös se etu, että jonoja syntyy harvemmin – kaikki haluavat suurkohteisiin!