Elsassi, Elsass vai Alsace?

Elsassi on historiassa joutunut Ranskan ja Saksan vallan alle ja sen huomaat aivan arkisessa elämässä. Elsassiin on helppo matkustaa monella tapaa, voit mennä Pariisin kautta käyttäen TGV-junaa, autoilla Saksan kautta, myös lennot Frankfurtiin, Strasbourgiin tai Baseliin hyvä aloitus Elsassiin tutustumiselle.

Elsassin värikästä kaupunkikuvaa.

Hyviä retkikohteita ovat Strasbourg ja Colmar. Näissä kaupungeissa pääset jo alkuun siitä, mitä alue edustaa. Kun haluat siirtyä maaseudulle ja pienempiin kyliin valitse Riquewihr, Ribeauvillé tai vaikka Hunawihr. Elsassissa on runsaasti pieniä kauniita kyliä, jotka ovat toinen toistaan lumoavampia. Maisemaa värittävät omaleimaisen arkkitehtuurin lisäksi pääosin viiniviljelmät, mutta kaukaa näkee jo muun  muassa Haut Koenigsburgin linnoituksen tai Mont Sainte Odilen luostarin. Jas näissä kohteissa kannattaa ehdottomasti vierailla! Kysy tarjousta omille matkapäivillesi.


Pyöräilijöiden paratiisi

Elsassissa on lyhyet välimatkat, sopivasti tasaista ja mäkeä ja helppo poiketa vierailukohteissa päivän mittaan. Kiertele paikallisten herkkujen perässä ja piipahda viinitiloilla tutustuen viininviljelyn 7 lajikkeeseen. Lähde siis Elsassin PYÖRÄMATKALLE.

Viinitie tutuksi

Viiniharrastajille ja vaikkapa viiniseuroille Elsassi on oiva kohde tuotantoon tutustumista varten. Katso lisää ELSASSIN VIINIMATKOISTA .

alsace kartta