Korsika on Ranskan upein saari

Korsikan maisemat ovat upeat

Kun Nizza ja Riviera on nähty, voit lähteä vaikka parin päivän retkeä Korsikalle, Napoleonin syntymäsaarelle, joka sijaitsee vajaat 200 kilometriä Nizzasta kaakkoon. Korsikalle on Nizzan satamasta useita päivittäisiä laivayhteyksiä. Voit myös lentää Helsingistä vaihdollisilla lennoilla, saarella on useampi lentokenttä.

Korsika on kaunis ja historiallinen yhtä aikaa. Pääkaupunki AJACCIO on hyvä paikka aloittaa saareen ja sen historiaan tutustuminen; lisäksi kannattaa käydä niin Calvissa kuin Borgossa ja muissakin kaupungeissa ja kylissä.

Korsikalla on useita vuoria ja siksi se on patikoijien paratiisia. Samoin pyöräilijöille maasto antaa sopivaa haastetta. Maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit ja tarjolla on valtavasti erilaisia vaellusreittejä, myös perheellisille.

Rantoja Korsikalla on ympäri saarta ja kaikista hienoimmat ovat tietenkin luonnonpoukamat hiukan kaupunkien ulkopuolella. Veneretket luonnonpuistoon ovat myös yksi Korsikalla tehtävistä asioista.

Muutaman päivän retkeen Korsikalle suosittelemme hotellimajoitusta ja viikon mittaisiin tai pidempiin oleskeluun asuntoa. Korsikalla majoituksen saaminen voi keskikesällä olla vaikeata, sillä saari on hyvin suosittu ja sen majoituskapasiteetti on rajallinen. Suosittelemme majoitusten varaamista reilusti etukäteen.

KIERTOMATKA KORSIKALLA on ihanteellinen tapa nähdä saarta monipuolisesti.