Lounais-Ranska on tuntematon osa Ranskaa


Niin huonosti tunnettu, mutta niin taivaallisen ihana. Alue, jossa matkustajaa jaksetaan vielä palvella ja jossa jokainen kylä ja kaupunki on uusi kokemus. Helpoiten matkustat lentämällä Toulouseen ja aloittamalla retkesi täältä.

Ranskassa aluetta nimitetään Midi-Pyrenees’ksi. Ranskankielinen nimi kuvastaa hyvin alueen eteläistä sijaintia (Midi) ja toisaalta rajautumista vuoristoon (Pyrenées). Alueella ei ole rantaviivaa, mikä lienee yksi niistä syistä, että sinne ei ole syntynyt turistikeskuksia käytännössä laisinkaan. Emme siis ole aivan Atlantin rannalla emmekä myöskään Välimerellä. Mutta kumpaankaan ei ole pitkä matka….

Alueen vetovoima on sen kulttuurissa, erityisesti historiassa ja katolisen kirkon vaiheissa. Kaupungeista ehkä Lourdes, tunnettu pyhiinvaelluskaupunki, sekä Pyreneiden Pau lienevät kansainvälisesti tunnettuimpia. Aluetta halkoo myös kolme eri Compostelan kävelyreittiä kohti Espanjaa. Myös Lascaux’n esihistorialliset luolat ovat myös osa alueen kulttuuria ja historiaa.

Matkalla voit tutustua viineihin, alueen ruokakulttuuriin tai vaikka Toulouse-Lautrecin museoon Albissa.