Pyhiinvaelluskohde Lourdes

Lourdes on yksi katolisen kirkon tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Neitsyt Maria ilmestyi nuorelle tytölle Grotte de Massabiellen luolassa, josta vuonna 1864 tuli pyhiinvaelluskohde. Kuolemansa jälkeen tyttö kanonisoitiin nimellä Pyhä Bernadette, ja hänestä tuli köyhien ja sairaiden suojeluspyhimys. Lourdesin luolan vettä juodaan ja siinä peseydytään, toivoen ihmeparantumista. Katolinen kirkko onkin hyväksynyt lähes 70 Lourdesin veden ansiosta tapahtunutta ihmeparantumista.

Lourdes sijaitsee Lounais-Ranskassa lähellä Espanjan rajaa. Esimerkiksi Biarritzista on matkaa noin 160 km, Toulousesta noin 170 km.

Matkaehdotus Lourdesiin, 7 yötä

Matka alkaa Biarritzista, missä vuokra-auto mukaan lentokentältä ja majoitus Biarritzissa 2 yötä. Pääset lomatunnelmaan rentoutuen rannalla ja nauttien merenherkuista. Sitten 3 yötä Lourdesissa, minne ajo Biarritzista kulkee valintasi mukaan suorinta reittiä moottoritietä pitkin tai voit ajella pikkuteitä ja poiketa ihaniin baskikyliin. Vieraile pyhiinvaellusluolassa ja tutustu pikkukaupungin elämänmenoon. Luola ja kirkko ovat avoinna vuorokauden ympäri, ja katolisia messuja järjestetään usein. Matkan lopuksi vielä 2 yötä Paun kaupungissa ihastuttavassa huvilahotellissa. Pau tunnetaan Navarren kuninkaiden asuinpaikkana ja siellä on syntynyt muun muassa kuningas Henri IV.

Matkaan kuuluu yksityinen suomalainen opas yhden päivän ajan Lourdesissa ja yhden päivän ajan Paussa ja lähialueilla.

Lourdes on pyhiinvaelluskohde Ranskassa.

Matkan hinta kesäkaudella: 1235 € / hlö
Hinta sisältää vuokra-auton, majoituksen 2hh, buffet-aamiaiset, suomalaisen oppaan 2 päivää, kartat ja infot matkalle mukaan. Majoitukset ja opas saatavuuden mukaan. Yhden hengen huoneesta lisämaksu. Hintaan lisätään palvelumaksumme. Lennot lisämaksusta tai varaa lennot itse.