Pyreneet ja Baskimaa

Baskimaa koostuu seitsemästä Espanjan ja Ranskan puolella sijaitsevasta historiallisesta alueesta. Tärkeimpiä kaupunkeja ovat Espanjan Bilbao ja San Sebastian sekä Ranskassa Biarritz ja Bayonne. Baskit kokevatkin olevansa erityisesti baskeja, enemmän kuin ranskalaisia tai espanjalaisia. Baskimaan ruokakulttuuri on monimuotoinen: erilaiset makkarat, kalatuotteet, juustot, jälkiruoat, mausteet… Viinialueista tunnetuin on Irouléguy, joka tuottaa mm. tummia punaviinejä sekä rosé-viinejä.

Espanjan ja Ranskan rajaseudulla kohoava Pyreneiden vuoristoketju kulkee Atlantin valtamereltä Välimerelle. Alue on metsäistä vuoristoaluetta, jonka nähtävyyksiin kuuluu vuorenhuippujen lisäksi myös vesiputouksia, kuumia lähteitä ja luolia. Täältä löytyvätkin parhaimmat vaellusreitit sekä hyvät mahdollisuudet harrastaa kiipeilyä. Pyreneiden vuoristo ja sen kansallispuistot ovat myös monen harvinaisen kasvin ja eläimen kotiseutua.

Matkaehdotus Baskimaa ja Pyreneet

Tällä matkalla pääset tutustumaan niin Baskialueisiin ja Pyreneitten ulkoilumaastoihin kuin myös merenrantakaupunkiin. Matkan varrelle sijoittuvat viinialueet Irouléguy ja Jurançon. Matkasi alkaa Biarritzin kaupungista, jossa saat käyttöösi vuokra-auton. Kaksi ensimmäistä yötä Atlantin rannalla sijaitsevassa Guetharyn pienkylässä Saint Jean de Luzin ja Biarritzin kaupunkien välissä. Tämän jälkeen lähdet ajamaan kohti Espanjan rajaa ja baskialueita. Majoitus kaksi yötä Saren kylässä vanhassa 1600-luvulta peräisin olevassa baskihotellissa. Viimeiset kolme yötä Pyreneillä majatalossa, missä hintaan kuuluu jo aamiaiset ja illalliset. Majatalon lähipiiristä lähtee paljon kävely- ja ulkoilureittejä, joten sinulla on mainiot mahdollisuudet ulkoilla jylhien vuoristojen kupeessa. Tämä alue on vähiten asuttua seutua Pyreneillä, joten omasta rauhasta ja upeista maisemista ei taatusti ole pulaa.

Hinta 7 yön matkasta 780 € / hlö
Hinta sisältää majoitukset kahden hengen huoneissa ja vuokra-auton koko matkan ajaksi sekä kaupunkien ja alueiden kartat. Lennot eivät sisälly hintaan. Matkaan voi lisätä viinitilavierailuja Irouléguyn tai Jurançonin viinialueilla. Myös lisäyöt kohteissa onnistuvat. Huoneet saatavuuden mukaan.

KATSO MUITA MATKAEHDOTUKSIA BASKIMAALLE.