Kivalla porukalla Normandiassa

Yhtä kiinnostaa historia, toista siideri ja kolmatta Camembert. Kaikki nämä löytyvät Normandiasta. Kerää kiva porukka ja pyydä tarjous. Tässä yksi esimerkki pidennetyn viikonlopun matkasta pienelle kaveriryhmälle.

“Kaikki toimi hienosti ja lupausten mukaisesti. Hotellit ylittivät odotukset! Suuret kiitokset, matka oli enemmän kuin hintansa arvoinen!” Emma, Normandian kiertomatkalla 

“Nopea, ystävällinen palvelu, kohteet valittu Pamplemoussen puolesta hyvin, koko konsepti meille hyvin toimiva. Jopa hinta aivan kohdallaan. Loistava setti. Suosittelen ja on jo suositeltukin tutuille.” Matkailija, Normandiassa

Tulopäivä torstai – Päivä taiteelle ja hyvälle ruoalle
Aamulento  Pariisiin. Suomalainen opas ja pikkubussi vastassa Pariisin lentokentällä. Lähtö kentältä kohti Monet’n Givernyä. Vierailu Monet’n talossa ja puutarhassa sekä impressionismimuseossa. Vapaa-aikaa lounastaa. Vierailun jälkeen lähtö kohti Normandian rantoja. Yöpyminen charmikkaassa hotellissa Arromanches’ssa maihinnousurannoilla.

Perjantai (150 km) – Maihinnousurannat
Hotellin aamiaisen jälkeen lähtö oppaan kanssa kävellen Arromanches’n keskustan maihinnousumuseoon, jossa myös upea uuden ajan elokuvaesitys (360°) sota-ajasta. Aikaa omalle lounaalle, Arromanches’ssa useita pieniä ravintoloita.

Iltapäivällä matka jatkuu yksityisbussilla Omaha Beachille sekä La Pointe de Hociin. Käynti amerikkalaisella ja saksalaisella hautausmaalla.  Vierailet myös Caenin rauhanmuseossa. Paluu takaisin hotellille.

Lauantai (130 km) – Normandian makuja
Aamiainen hotellilla. Huoneiden luovut ja laukut bussiin. Päivä alkaa vierailulla pienmaatilalla luomusiiderin, calvadosin ja pommeaun pienvalmistajan luona. Perhe on saanut tuotteilleen AOC-merkinnän. Maistetaan tilan tuotteita, tutustutaan eri omenalaatuihin, niiden ominaisuuksiin sekä normandialaisten juomien tuotantoon. Vierailu myös tilan tislaamossa ja kellareissa.

Pysähdys pienkylässä juustolassa sisältäen Augen alueen (Camembert, Pont L’Eveque, Livarot….) pastoroimattomien AOC-juustojen esittelyä, valmistusta ja maistiaiset. Päivän aikana maalaislounas. Majoittuminen Calvadosin maaseudulle omenatilalle.  Illallinen isäntäperheen kanssa.

Sunnuntai – Puutarhaa ja linnoja
Aamiainen. Aamupäivällä lähtö kohti Pariisia ja lentokenttää. Lentoaikojen mukaan mahdollisuus pysähtyä lounaalle matkan varrelle. Paluu Pariisin lentokentälle ja lento Suomeen. Opas mukana kentälle asti.

Caen, Honfleur, Normandia