Laventelireittiä omatoimisesti autoillen

Tutustu yhteen Ranskan kauneimmista alueista laventelin kukkimisaikana (kesä-heinäkuu) tai talviaikaan. Laventeli värjää maiseman ja tuoksuu kauas. Kierrä myös maistamassa alueen juustoja, oliiviöljyjä ja viiniäkin. Aja Vauclusen kauneimmissa maisemissa ja esimerkiksi Saultin kylä näyttäytyy koko laventelikomeudessaan kiertäessäsi Mont Ventoux’n reittiä autolla.

Laventeli värjää maiseman Provencessa.Laventelipeltojen keskellä rättisitikalla

Matkasi alkaa Aix en Provencen rautatieasemalta, mistä sinut noudetaan ja saat käyttöösi oman rättärisi. Näissä vintage-autoissa on aukeava katto, piknik-välineet eli kori, astiat, pöytäliina, turvavyöt tottakai edessä ja takana, paikka GPS-paikantimelle (12v, mahdollisuus vuokrata paikannin 25 € / auto). Max. 4 henkilöä / auto. Erivärisiä autoja.

Ajoreittejä laventelipeltoja mukaillen on paljon, piipahda vaikka Isle sur Sorgue’ssa, Ménerber’ssä, Gordes’ssa tai Carpentras’ssa.

Majoitus 1 yö Lourmarin’n kylässä vanhaan myllyyn tehdyssä majatalossa aamiaisilla, ja 2 yötä perheomisteisessa hotellissa Luberonin alueella puolihoidolla. Talon isäntä on loistava kokki, ja täältä et lähde nälkäisenä.

Ajomatkat ovat mukavan pituisia per päivä, ja tälle alueelle 2cv:llä  ei hurjastelemaan lähdetäkään vaan nautitaan maisemista ja leppoisasta menosta! Rättisitikalla auton maksiminopeus on 100 km / h.

Vintage-autolla laventelipelloilla.

Matkan arviohinta laventeliaikaan (kesä-heinäkuu): 720€ / hlö / 3 yön matka
Hinta edellyttää majoitusta kahden hengen huoneessa ja kaksi henkilöä auton kyydissä. Vastaavia ajoretkiä järjestämme eri puolille Ranskaa.