Samppanja on muutakin kuin kuplia

Samppanjan alueella matkaillessa tekemistä riittää muutakin samppanjatilavierailuiden ohessa. Alueen kirkot ja kappelit sekä linnoitukset ovat yksi maininnan arvoinen asia. Samppanjassa elää myös vahvana käsillä tekemisen taito ja moniin pajoihin ja myymälöihin kannattaa tutustua ja ostaa muistoksi uniikkitöitä. Ja maaseutua näkee ja aistii parhaiten fillarin selästä, joten mikset lähtisi Samppanjaan pyörämatkalle?

Esimerkkimatka 5 yötä: Euroopan suurin linnoitus ja goottikirkko

Suosittelemme majoitusta kahdessa kaupungissa, Sedanissa (lähellä Belgian rajaa) ja Reimsissä. Sedanissa on Euroopan suurin linnoitus (pinta-ala 35 000 m2 ja korkeutta 7 kerroksen verran!), jolla on mielenkiintoinen historia. Reimsissä on upea goottityylinen katedraali, missä monet Ranskan kuninkaat on kruunattu. Uppoudu matkallasi historiaan monen sadan vuoden taakse.

Linnoitus Sedan Ranska

Hinta kesäkaudella: alk. 550 € / hlö

Matka sisältää 3 yön majoituksen linnahotellissa Sedanissa (ilman aamiaisia), 2 yötä Reimsissä keskustahotellissa aamiaisilla, vuokra-auton koko matkan ajalle Brysselin lentokentältä, kartat ja alueen infot. Hinta ei sisällä lentoja (Brysseliin). Matka toteutettavissa myös Pariisin kautta (hinta tarkistetaan). Hinta edellyttää majoitusta kahden hengen huoneessa. Hintaan lisätään palvelumaksumme. Auto ja majoitukset saatavuuden mukaan.

Kuplia kuitenkin

Jos joka tapauksessa Samppanjan maistelu kiehtoo, voimme esimerkkimatkaan lisätä tilavierailuita ja maisteluita suurissakin samppanjataloissa. Voit myös lähteä puhtaasti samppanjamatkalle, valitse omatoiminen matka tai osallistu opastettuun retkipäivään – maistella voi montaakin laatua ja itse ei tarvitse ajaa! SAMPPANJAMATKAT.

Viinipeltojen keskellä on kaunista myös pyöräillä, katso reittimme SAMPPANJAN PYÖRÄMATKA.