Ranskan merentakaiset alueet

Matkat eksoottiseen Ranskaan Karibian saarille MARTINIQUE ja GUADELOUPE sekä Afrikan itärannikon kupeessa Intian valtamerellä sijaitsevalle REUNIONIN saarelle. Saaret ovat Ranskan departtementteja (DOM), vaikkakin tuhansien kilometrien päässä Pariisista! Olet siis Euroopassa ja ostokset hoituvat euroilla. Myös SAINT MARTIN Karibialla kuuluu Ranskalle, se on Ranskan merentakainen yhteisö (TOM), jolla on oma lainsäädäntöoikeus. Kaikissa kohteissa englannilla pärjää vaihtelevasti.

Miksi Ranskan merentakaisille alueille:
– Et tarvitse viisumia, sillä matkakohteesi on Ranska
– Käytössäsi on eurot
– Lennot suorilla sisäisellä lennolla Pariisista
– Saaret ovat osa Euroopan Unionia
– Täällä on Ranskan (lue EU) sairaanhoito
– Saaret ovat turvallisia kohteita matkailijalle
– Hotelleilla on käytössä eurooppalaiset standardit
– Saarille ei lennä ns. mustan listan lentoyhtiöitä
– Kohteet ovat sopivan kokoisia, ei liian suuria tai pieniä
– Saarien luonto on kaunis ja ilmasto ihanteellinen
– Ekoturismia on viety pitkälle ja saarilla on luonnonpuistoja
– French Touch ruoassa ja Euroopan lait

Pamplemoussen matkoilla Ranskan merentakaisille alueille haluamme tarjota edelleen yksilöllistä palvelua ja räätälöityjä vaihtoehtoja. Kerro siis, oletko all inclusive -tyyppi vai etsitkö pientä Bed & Breakfast -majoitusta, missä pääset tutustumaan myös paikallisiin ihmisiin.

Karibialle

Paras aika matkustaa Karibialle on joulusta/vuodenvaihteesta juhannukseen. Lähtö- ja paluupäivän voit päättää itse oman lomasi mukaan. Helsingistä pääset perille Pariisin kautta Air Francen lennoilla. Lentoaika Helsinki – Pariisi noin 3 tuntia ja Pariisista noin 8 tuntia.  Aikaero Suomeen nähden on Karibialla -6 tuntia. Virallinen kieli on ranska, tosin paikalliset puhuvat myös kreolia.

Keskilämpötila on 25-26 astetta koko vuoden ympäri. Saarien luonto ja kasvillisuus ovat aivan
erilaiset manner-Ranskaan nähden. Rannoilla näet kolmen väristä hiekkaa; valkoista, ruskeaa ja mustaa. Valkoinen hiekka on peräisin koralleista ja sen rannat ovat ihanteellisia auringonpalvojille. Musta hiekka saa värinsä tulivuoresta ja polttaa jalkojen alla. Rommia ja sokeriruokoa tuotetaan saarilla paljon; ottaisitko siis Piña Coladan vai Cuba Libren ?

Karibialla meri on turkoosi ja hiekka valkeaa. Klassista ja niin ihanaa. Kuva: Marie-Galante. Ph. Giraud, Guadeloupe.

Ile de la Réunion

Reunionin saarella sateisempaa kautta on Suomen loppukesä. Lähtö- ja paluupäivän voit päättää itse oman lomasi mukaan. Helsingistä pääset perille Pariisin kautta Air Francen lennoilla. Lentoaika Helsinki – Pariisi noin 3 tuntia ja Pariisista Reunionille noin 11 tuntia. Aikaero Suomeen nähden on+2 tuntia. Virallinen kieli on ranska.

Lähdetkö merelle, retkeiletkö tropiikissa vai nautitko rannasta?

Ranskan merentakaisille alueille matkustaminen on helppoa, koska olethan edelleen Ranskassa ja pääkaupunkisi on Pariisi, valuuttasi on euro ja moni ruokatavarakin tulee emämaa Ranskasta saakka. Olet siis oikeastaan Euroopan paratiisissa keskellä trooppista unelmamaisemaa.

Paikan päällä saariin tutustuminen onnistuu kätevästi vuokra-autolla. Eksotiikkaa matkaan tuo myös seikkailu julkisilla kulkuneuvoilla; liikenne kun kulkee säännöllisen epäsäännöllisesti. Monesta majoituksestamme on mahdollista myös saada palveluja ja retkiä eri kohteisiin.

Muistathan huomioida erilaisen ilmaston ja olosuhteet. Näitä esim. suojautuminen kuumuudelta ja liialliselta auringolta (käytä huivia/hattua pään suojana), riittävä veden juominen (vähintään 2 l päivässä). Käytä myös suojaavaa aurinkovoidetta (suojakerroin 40) . Suosittelemme juomaan pullotettua vettä. Tarkistathan rokotukset ennen lähtöäsi. Karibialla esiintyy hyttysten levittämää dengue-kuumetta, joka hoidetaan aina lääkärissä. Erityisesti auringon laskiessa kannattaa käyttää hyttyssuihketta suojana.