Guadeloupe Karibia

Guadeloupe Ranskan merentakainen departementti (DOM) Karibialla.  Näin se on osa Eurooppaa ja turvallinen kohde matkustaa.

Guadeloupe on viiden saaren ryhmittymä (Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade, Iles des Saintes ja Marie Galante). Se on saanut hauskan maantieteellisen muotonsa puolesta lisänimen “Perhossaari”, sillä Basse ja Grande Terren saaret ovat vain silloilla kiinni toisissaan ja muodostavat yhdessä perhosen mallisen alueen. Asukkaita Guadeloupilla on noin 387 000 ja kaupallinen keskus on Pointe-à-Pitre.

Vuokrattava villa Guadeloupella melkein varpaat vedessä

Villa vuokrattavana Guadeloupella. Kysy omille matkapäivillesi saatavuutta ja hintaa.

Guadeloupe sopii ruokaihmisille

Guadeloupella yhdistät ranskalaisen keittiön ja kreolikeittiön. Oikeastaan voit elää halutessasi aika lailla kahdessa eri maailmassa. Täällä pääset upeaan ranskalaiskeittiöön tai voit keskittyä kreolien omiin erikoisuuksiin. Joka vuonna pidetään elokuussa naiskokkien päivät. Tapahtumaan osallistuu satoja (nais)kokkeja. Päivä on lauantai lähimpänä 10. elokuuta. Aamu alkaa Point à Pitressä juhlamenoin ja huipentuu kokkien valmistamaan ruokailuun. Ja taustalla soi musiikki….. bändejä riittää.

Unelmarannat – Guadeloupe sopii myös perheille

Olemme keskittäneet majoitukset Grande Terren puolelle sen ainutlaatuisten ranta-alueiden vuoksi. Basse-Terre on myös kuitenkin luontonsa puolesta kokemisen arvoinen, sen luonnonpuisto, eläimet, kasvit ja autiommat rannat ovat hyviä retkikohteita. Täällä on myös upea Coluchen talo. Toinen puoli Grande Terrestä on tulivuoren valtaamaa aluetta. Guadeloupe ei ole massaturismin kohde ja se sopii oivallisesti perheille.

Loma Guadeloupe Karibia

Guadeloupe on monipuolinen saari. Basse Terreä luonnehtii upea luonto, metsät ja vesiputoukset, Grande Terre taas on auringonpalvojien paratiisi valkeine korallipuuterin hiekkarantoineen. Grande Terreltä löytyvät myös lukuisat sokeriruokoviljelmät ja värikkäät kaupungit. Tiet ovat Guadeloupilla hyväkuntoisia ja siellä on säännöllinen julkinen liikenne.

Unelmarantoja Guadeloupella on  yhteensä noin 50. Veden lämpötila on vuoden ympäri 24-29 astetta. Guadeloupe on vehreä saari, sillä paikan päällä riittää vettä hyvin kasvistolle. Sadetta on keskimäärin noin 10 min joka päivä. Paikalliset ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Maasto on hyvinkin mäkistä sisämaassa, oikeastaan liikut notkelmasta toiseen hienoissa maisemissa.

Kaunista rantaa Guadeloupe Karibia

Pienemmille saarille pääset pääsaaren eteläosan kaupungeista veneellä, tee vaikka päiväretki pienelle La Désiradelle! Laivareittejä on joka saarelle ja voitkin oman ohjelmasi mukaan päättää milloin ja mille saarelle päätät lähteä.

Ulkoiluna saari, lahjana musiikki

Guadeloupilla ollaan ylpeitä omasta identiteetistä, jossa musiikilla, erityisesti rummuilla on tärkeä rooli. Saarella on aina harrastettu urheiluaSamoin kaikki vesilajit, surf ja purjehdus sekä sukellus erityisesti ovat tärkeitä. Täältä tulee myös loistavia jalkapalloilijoita. Tour de Guadeloupe on puolestaan yksi Ranskan tärkeimmistä pyöräkilpailuista. Saaren ainoa golf-kenttä on Saint Francois’ssa.

Guadeloupilta tuomisina voit ajatella joko paikallista sokeria, rommia tai käsitöitä. Täällä rommin valmistuksella on pitkät perinteet ja useissa paikoissa voit nähdä rommin valmistusta.

LOMA OMASSA ASUNNOSSA GUADELOUPELLA

LOMA OMASSA BUNGALOWISSA GUADELOUPELLA

GUADELOUPE KIERTOMATKA KARIBIA

Karibian rommia Guadeloupe