Martinique Karibia

Martinique, kutsuttu myös nimellä kukkien saari, on Ranskan merentakainen departementti (DOM) Karibianmerellä ja kuuluu Antillien saariryhmään.  Asukkaita Martiniquella on noin 400 000, pääkaupunki on Fort de France.

Martinique on trooppinen tulivuorisaari. Mont Pelée –tulivuori purkautui viime kerran vuonna 1902. Trooppinen metsä, eläimistö ja kasvisto antavat matkallesi eksoottista tuntua. Maisemaa luonnehtivat myös sokeriviljelmät. Sokeri onkin rommin lisäksi yksi Martiniquen tärkeimmistä vientituotteista. Ilmasto on melkeinpä koko vuoden miellyttävä. Keskilämpötila on 26 °C.

Pääkaupunki Fort de France sijaitsee suunnilleen saaren keskiosassa. Pohjoispuoli on tiuhaa sademetsää, ja siellä sijaitsee myös tulivuori Mont Pelée. Saatat kuitenkin löytää täältä upeita autioita rantoja ja patikoinnista pitäville metsät ja koko Martinique tarjoavat aivan upeita reittejä. Saaren eteläosa on valkeiden hiekkarantojen dominoivaa. Sainte Luce, Sainte Anne, Le Diamant ja Les Trois-Ilets ovat mukavia lomakohteita. Saaren itärantaa suosivat surffaajat.

Meiltä saat Martiniquelle koko matkapaketin tai sitten vain tropiikin herkut paikan päällä.

MARTINIQUE SAINTE ANNE MATKA

MARTINIQUE KARIBIA KIERTOMATKA