Saint Martin

Saint-Martin/Saint Maarten on Karibialla sijaitseva saari; pohjoisosa on Ranskan merentakainen yhteisö ja eteläosa Alankomaihin kuuluva autonominen alue. Saaren pinta-ala on noin 93 neliökilometriä ja yhteen laskettu asuakasluku reilu 60 000 asukasta. Valuutta on euro, kuten muillakin Ranskan Karibian saarilla, Guadeloupella ja Martiniquella. Suurimmat kaupungit ovat ranskalaisella puolella Marigot ja alankomaalaisella puolella Philipsburg. Lomallasi Saint Martinilla voit käydä kummallakin saaren puolella ilman minkäänlaisia passitarkastuksia.

Miellyttävä ilmasto ympäri vuoden, veden keskilämpötila melkein 30 astetta! Kesäkuusta marraskuuhun saattaa esiintyä kovia myrskytuulia ja ilman kosteus nousee. Useita valkeahiekkaisia luonnonrantoja, noin 50 km patikointi- ja pyöräilyteitä. Sukelluksesta kiinnostuneille saaren ympäristö tarjoaa hienot mahdollisuudet.

Saaren iltaelämä kasinoineen keskittyy paljolti Alankomaiden puolelle Philipsburgiin, Mahoon ja Mullet Bayhyn. Ranskan puolella East Bay tarjoilee jetset-elämää kuin Saint Tropez’ssa konsanaan. Parhaat ostospaikat löytyvät Marigot’sta ja Philipsburgista.

Kysy omalle matkallesi tarjous toimistostamme!