Ranskan Riviera

Côte d’Azur tarkoittaa alkujaan sinistä rantaa.  Ranskan Riviera on ollut vuosikymmeniä rikkaiden ja kuuluisien lomanviettopaikka, ensimmäisinä tänne tulivat venäläiset emigrantit ja englantilaiset luksusmatkailijat. Sininen meri kutsui.

Riviera on ollut vuosisatojen ajan myös taiteilijoiden suosikkialuetta, sillä maisemat ja valo ovat ainutlaatuisia. Rivieralle matkustaminen Suomesta on lentäen helpointa Nizzan kautta. Sen sijaan matkallasi kannattaa ottaa huomioon, että Nizzan ulkopuolella on rantaviivalla paljon upeita vaihtoehtoja itse Nizzan kaupungin lisäksi.

Tunnetuimpia kaupunkeja Rivieralla ovat Nizza, Cannes, St Tropez, Antibes, Menton sekä ruhtinaskunta Monaco. Lomailussa Côte d’Azurin alueella kuuluu ennen kaikkea auringosta, rannoista, merestä sekä hyvästä ruoasta ja juomasta nauttiminen.

Mutta tämä on myös aluetta, jossa on nautinnollista järjestää asiakasmatka, harrastematka tai seminaari. Miksi aurinko ja hyvä ruoka ei voisi olla osa myös työmatkaa? Anna itsesi istahtaa vaikka näille Nizzan rantabulevardin sinisille tuoleille.