Kolme kävelyreittiä Elsassissa ja Vogeeseilla

Alsace / Elsassi jonka pääkaupunki on Strasbourg on kuin suoraan satukirjasta, kauniita puuristikkorakennuksia värikkäine parvekkeineen, savupiippuja jonne haikarat ovat pesineet. Elsassi on historian kuluessa kuulunut vuoroin Saksaan, vuoroin Ranskaan. Seutu on kaunista ja ruoka viettelevää: foie gras, choucroute (hapankaalia, rasvaista lihaa ja makkaraa), tarte flambée (Elsassilaiset puhuvat Flammekueche’stä), coq au riesling, quiche lorraine, pateet sekä kuminalla maustettu münsterinjuusto

“Aitoa luontoa ja reippailijoita. Kivoja metsäteitä. Tutustuttiin tarte flambéehen.
Kaiken kaikkiaan kiva seikkailu!”

1) Lyhyt kävely Ranska Alsace – Vehreä Mont Saint Odile (FR-ELWMO-04X)

Retken pituus yhteensä 4 vrk / 3 yötä. Päivittäistä kävelyä on noin 5 tuntia (noin 20 km / päivä). Max. korkeusero +600 m. Vaikeustaso 2/3. Käveltävä matka on kokonaisuudessaan noin 60 km. Toteutettavissa aikavälillä 24.3. – 6.10. Lähtöpäivän voi valita itse.

Kävely alkaa kauniista ja historiallisesta Barrin kylästä. Kävely vie sinut Saint Odilen korkeuksille ja Landsbergin linnalle sekä luostarille. Reitti kulkee kaunissa maisemissa useamman historiallisen linnan kautta. Lopetus myös Barrin kylään, johon halutessasi voimme tilata lisäyöpymisiä. Tämän lyhyen kävelyretken voit helposti yhdistää myös muuhun Ranskan lomaasi.

Lyhyt kävelyretki Ranska Alsace – Vehreä Mont Saint Odile sisältää: yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, kävelyohjeet retkelle (englanti / ranska).

Elsassissa pyöräily- ja patikointireitit kulkevat aivan viinitarhojen keskellä. Kuva: Hobby Hall

 

2) Alsacen kauneimmat viinikylät kävellen (FR-ELWWG-07X)

Retken pituus yhteensä 7 vrk / 6 yötä. Päivittäistä kävelyä on noin 6 tuntia (noin 15 – 25 km / päivä). Korkeusero kolmena päivänä noin +1200 m. Max korkeusero +700 m.  Vaikeustaso 2+-3/3. Käveltävä matka on kokonaisuudessaan noin 85 km.  Aikavälillä 24.3 – 6.10. Lähtöpäivän voi valita itse.

Retkesi alkaa ja päättyy Eguisheimiin. Kävelet upeita maisemia pitkin ja alhaalla laaksossa näet Colmarin. Matkan aikana yövyt myös kauniissa Kaysersbergissä, yhdessä Elsassin viinikeskuksista. Kokonaisuutena kaunis ja “maistuva” retki upeissa maisemissa. Huom. kävely on melko haastava ja vaati hyvän peruskunnon.

Kävelyretki – Alsacen kauneimmat viinikylät sisältää: yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, kävelyohjeet retkelle (englanti / ranska).

 

3) Pitkä kävelyretki Ranskassa – keskiaikaista historiaa ja kauniita maisemia (FR-ELWWS-08X)

Retken pituus yhteensä 8 vrk / 7 yötä. Päivittäistä kävelyä on noin 5 tuntia (noin 18 – 22 km / päivä). Max korkeusero +770 m. Vaikeustaso 2/3. Käveltävä matka on kokonaisuudessaan noin 120 km. Aikavälillä 24.3 – 6.10. 2018. Lähtöpäivän voi valita itse. Tämä kävely sopii myös yli 14v nuorille.

Kauniiden keskiaikaisten maisemien kävelyretki Pohjois-Vogeesien luonnonpuistossa (Unescon suojelun alainen alue). Valojen ja varjojen retkellä kohtaat keskiaikaisia kyliä, linnoituksia ja kauniita kirkkoja. Metsäinen reitti kulkee usean kylän läpi. Käyt Grand Wintersbergin huipulla (581 m) ja nautit sen päälle Niederbronn-les-Bainsin kylpylän hoidoista.

Lähtöpaikka Wissembourg. Tulopäivänä pääset tutustumaan kylän vanhaan kirkkoon ja museoon. Matkan aikana käyt myös Lembachissa, Niedersteinbachissa, Niederbronnissa, Reiperetswillerissä, La Petite Pierressä ja Savernessa. Lopetus Saverneen.

Pitkä kävelyretki Ranskassa – keskiaikaista historiaa ja kauniita maisemia sisältää: yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, kävelyohjeet retkelle (englanti / ranska).

Pyydä meiltä tarjous!