Bordeaux’n viinialueita pyöräillen

Saint Emilionin kylänraitti on kaunis ja romanttinen

Bordeaux’n viinit ja alueet ovat maailmankuuluja: Médoc, Saint Emilion, Sauternes, Pomerol, Entre-Deux-Mers etc. Bordeaux’n klassiset viinit edustavat taattua laatua, ja kaikki maailman viininvalmistajat pitävät alueen tunnetuimpia château-nimiä, kuten Mouton-Rotschildiä, Margaux’ta ja Haut-Brionia, oman valmistuksensa mittapuuna. Saint Emilionin viinialue on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Alueen viinit ovat runsasmakuisia ja kauniin värisiä, oletko samaa mieltä? Tee omat arviointisi viineistä ja alueista pyörämatkan aikana kauniissa historiallisissa maisemissa. Voit myös pidentää matkasi lisäöillä Bordeaux’n kaupungissa.

Reitti 6 päivää – 5 yötä (lvt)
Reitti soveltuu niin aloittelijoille kuin paljon pyöräilleillekin, kuitenkin vaativuustaso 3/4. Maastopyörät, missä satulalaukut. Sähköpyörä saatavilla. Reitin aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä. Majoitukset keskitason hyvissä majoituksissa, lisämaksusta 3-4* hotellit. Reitin voi pyöräillä maaliskuusta lokakuun loppuun välisenä aikana.

1. päivä: Saapuminen Bordeaux’hon
Saapuminen Bordeaux’hon ja majoittuminen keskustaan. Illallinen ja yöpyminen.

2. päivä: Bordeaux – Cadillac 48 km
Aamiainen. Pyöräilyreitti lähtee hyvin merkittyjä pyöräteitä pitkin kaupungista ulos. Ensimmäinen kylä on Créon ja lopulta saavut Cadillaciin kauniiden viinimaisemien läpi. Illallinen ja pyöpyminen Cadillacissa.

  • Lisäoptio: Jää Cadillaciin toiseksi yöksi ja välipäivänä pyöräile Sauternes’nviinipelloille (46 km). Maistele hunajaisen makeaa Sauternes’n laatuviiniä arvostetulta tilalta Château d’Yquem.

3. päivä: Cadillac – Saint Emilion 50 km
Aamiainen. Päivän reitti kulkee läpi Entre-deux Mers’n viinialueen, Garonne-joelta Dordogne-joelle. Reitille jää muun muassa idyllinen Rauzanin kylä, missä keskiaikainen linna. Jos ehdot ajoissa Saint Emilioniin, voit vierailla maanlaisessa osassa kaupunkia, joka on myös UNESCOn maailmanperintölistalla. Yöpyminen ja illallinen Saint Emilionissa.

Saint Emilion kylä


4. päivä: Saint Emilion – Blaye 64 km
Aamiainen. Viinialueelta toiselle, tämän päivän reitti Saint Emilionista Côtes de Blayen alueelle. Blayen kylä tunnetaan viinien lisäksi kauniista Gironde-joen varrella olevasta linnakkeestaan. Illallinen ja yöpyminen Blayessa.

5. päivä: Blaye – Bordeaux 61 km + mahdollisuus pyöräillä lisäreitti Pauillaciin 20 km
Aamiainen. Päivä alkaa merimatkalla Blayesta Médocin viinialueelle, kun ylität murtovesialueen Blayesta Lamarqueen. Médocin (ja halutessasi 20km extrapyöräilyn ja Pauillacin) viinipeltojen välissä poljet kohti Bordeaux’ta – matkalla on stoppi arvostetussa Château Margaux’ssa. Illallinen ja yöpyminen Bordeaux’ssa.

6. päivä: Bordeaux
Aamiaisen jälkeen retki päättyy.

Lisäyöt ennen, jälkeen tai kesken pyöräilyn mahdollisia.

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (sis. kypärän, korjaussetin, satulalaukut, lukon, lampun, saatavana myös sähköpyörä), yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, laivaliput murtovesialueen ylitykseen (kts. pv5), paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).

Hinta 1330 € / hlö / majoituksella kahden hengen huoneessa.
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 460 €.
3-4* majoitukset (tason nosto) lisämaksusta 175 € / hlö.
Sähköpyörästä lisämaksu 90 €.
Hintaan lisätään palvelumaksumme 55 € / hlö.