Bourgognen pyöräretki

Bourgogne (suomeksi Burgundi) on kuuluisa vieraanvaraisuudestaan ja jäljittelemättömästä elämänilostaan, rikkaista perinteistään, gastronomiastaan, historiastaan sekä erinomaisista viineistään. Burgundin viinit on kehitetty nautittaviksi ruoan kanssa, ja tästä syystä alueella on hyvät mahdollisuudet kokea elämyksiä myös maalaisherkkujen maailmassa. Alueen merkittävin kaupunki on Dijon.

Pyörämatka Burgundin kanaalin varrella

Omatoiminen pyörämatka Burgundissa (FV)

8 päivää – 7 yötä –  noin 250 km
Bourgognen seutu lumoaa maisemillaan, rauhallisilla kylillään, jokimaisemilla sekä kanaaleillaan. Reitti on omatoiminen ja lähtöpäivä on perjantai, lauantai tai sunnuntai aikavälillä 12.3. – 24.10.2021. Matka soveltuu niin aloittelijoille kuin jo hieman pyöräilleillekin, päivämatka 28-65 km. 21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut, korjaussetti.  Vuokrattavissa myös sähköpyörät. Käynti ja maistelu viinikellarissa reitin aikana. Majoitus mukavissa chambre d’hôteissa tai hotelleissa**/***. Huoneissa on oma kph ja wc.

Aloituspaikkaan Dijoniin pääset Pariisista suoralla TGV-junalla. Pyörämatkaan voit lisäksi ottaa yöpymisiä esimerkiksi Pariisissa oman aikataulusi mukaan.

Matkaohjelma:

1. päivä: Dijon
Saapuminen Dijoniin. Tutustu Dijonin kaupunkiin, kuten kirkkoon, Burgundin ruhtinaitten hautakammioihin.  Illallinen ja yöpyminen Dijonissa.

2. päivä: Dijon – Beaune ~ 43 km
Burgundin keskustasta näkemisen arvoisia ovat sekä Aloxe Cortonin viinitilan päärakennus mahtavine ulkokattoineen että Château du Clos de Vougeot 1200-luvulta.Pyöräilet myös Nuits-Saint-Georges’n läpi côte de Nuits’n viinialueella. Illallinen ja yöpyminen Beaunessa.

3. päivä: Beaune – Chassey-le-Camp ~ 28 km
Aamulla vierailu Beaunessa, ja sen kuuluisassa Hôtel Dieu’ssä, muinaisessa koristeellisessa sairaalassa. Kuljet maailman tunnetuimpien viinikylien läpi kuten Pommard ja Mercurey. Illallinen ja yöpyminen Chassey-le-Champ’ssa.

4. päivä: Chassey-le-Camp – Cluny ~ 65 km
Tämän päivän aikana tutustut Côte Chalonnaiseen, joka levittyy Monts du Morvan ja Saône-joen laakson välille. Chalonnais on kuuluisan Côte de Beaune viiniviljelmän ja Mâconnaisin välissä. Illallinen ja yöpyminen Clunyssa.

5. päivä: Cluny – Tournus ~ 37 km
Clunyn kylässä näet kuuluisan luostarin, l’Abbaye de Clunyn. Kuljet Chalonnaisen loistavan maiseman läpi Tournusiin asti, joka sijaitsee Saônen reunoilla. Täällä vierailet muinaisessa St Philibert’n luostarissa. Illallinen ja yöpyminen Tournus’ssa.

6. päivä Tournus – Chalons-sur-Saône ~ 34 km
Saône-laakso ei ole koskaan kaukana. Chalons’n pieni kylä on valokuvauksen keksijä Nicéphore Niepce’n syntymäpaikka. Goottilainen tuomiokirkko sijaitsee kylän ydinkeskustassa, kappeli ja muinaisen sairaalan apteekki ovat vierailun arvoisia. Illallinen ja yöpyminen Chalons’ssa.

7. päivä: Chalons-sur-Saône – Beaune – Dijon ~ 51 km
Kuljet keskuskanaalin ja sen kauniiden sulkuporttien läpi palataksesi takaisin Chalonnaisen ja Chagnyn viinitarha-alueille. Tämän jälkeen Côte Beaunen viinitarhojen läpi palaat Beauneen, josta paluu Dijoniin junalla. Illallinen ja yöpyminen Dijonissa.

8. päivä:
Aamupalan jälkeen on aika jättää hyvästit ihastuttavalle Burgundille.

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), viinimaistelu Grand Cavessa, tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, junalipun Beaune-Dijon, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).

Pyydä meiltä tarjous!