Canal du Midi pyöräillen

Canal du Midi on epäilemättä kaunein kanava Euroopassa. Pierre Paul Riquet rakennutti sitä vuosina 1667 – 1681 tarkoituksena yhdistää Välimeri ja Atlantti. Tästä ideasta olivat haaveilleet jo muinaiset roomalaiset. Toteutuessaan Canal du Midi oli huomattava teknologinen saavutus. Nykyään tätä kaunista 260 km pitkää jokea reunustaa molemmin puolin yli satatuhatta yli satavuotista puuta. Nähtävyytenä pidetään myös Canal du Midin 64 sulkuporttia.

Omatoiminen pyöräretki Canal du Midi (FrBi)

Reitti Montpellier – Carcassonne (– Toulouse).
7 päivää – 6 yötä (tai Toulouseen saakka 10 päivää – 9 yötä).

Reitin aikana poljet läpi vanhojen keskiaikaisten kaupunkien kuten Carcassonnen, meri-satama Sèten ja Agden. Alueella on  lukuisia pieniä tyypillisiä eteläranskalaisia kyliä.

Reitein aikana aistit aidon ranskalaisen tunnelman, tutustut paikallisiin asukkaisiin sekä paikalliseen cuisineen ja…..nautit elämästä!

Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä 14.3 – 31.10. 2021. Saapumispäiväksi ota sunnuntai, lisämaksusta myös muu päivä mahdollinen. Jos lähtijöitä on 4 tai enemmän, niin aloituspäivän voi valita vapaasti ilman lisämaksua. Päivämatkat ovat noin 45-55 km. Pyörät ovat 21- tai 7-vaihteiset jalkajarrulliset pyörät, missä satulalaukut, korjaussetti. Sähköpyörä saatavilla lisämaksusta. Reitti on melko tasainen maastoltaan, ei suuria nousuja. Maastopohja saattaa olla osittan kivenmukuraa ja hiekkaa. Majoitus mukavissa 3* ja 4* hotelleissa. Reitti alkaa Montpellierestä ja loppuu Carcassonneen, mistä  kulkeminen omatoimisesti junalla takaisin aloituspaikkaan. Mahdollisuus pidentää reitti Toulouseen.

Reittiohjelma:

Päivä 1: Montpellier
Saapuminen Montpellierhen. Tutustumista kaupunkiin ja majoittuminen.

Päivä 2: Montpellier – Sète ~ 45 km
Aamiaisen jälkeen saat hotellillasi pyörät ja reittiohjeet. Päivän aikana pyöräilet Montpellieristä Lez-jokea pitkin Välimerelle. Matkasi jatkuu Rhône-Sète kanaalia pitkin Sèteen, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 3: Sète – Bèziers ~ 60 km
Aamiaisen jälkeen jatkat rantatietä pitkin Agdeen, missä voit vierailla vanhassa kaupungissa ja katedraalissa. Matka jatkuu Cap d’Agden kautta Bezièrs’hen, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 4: Bèziers – Narbonne ~ 45 km
Béziers’stä lähdettyäsi ylität sillan Orb-joen yli, ja saavutat Fonséranes’n sulkuportit. Niitä oli alkujaan yhdeksän, joista 7 toimii. Matka jatkuu viinipeltojen ja goottikirkkojen ohitse kohti Narbonnea, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 5: Narbonne – Homps/La Redorte ~ 40/45 km
Aamupäivällä tutustut Narbonnen vanhaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kanaalin varren tie jatkuu kohti Hompsin/La Redorten kylää, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 6: Homps/Olonzac – Carcassonne ~ 40/35 km
Noin 40 km ajon päässä siintää Carcassonnen historiallinen ja kiehtova kaupunki, missä ehdottomasti tutustumisen arvoinen on keskiajalta säilynyt muurien ympäröimä kaupunki. Täällä on Euroopan suurin linnoitus. Majoittuminen ja illallinen Carcassonnessa.

Päivä 7: Carcassonne
Matkasi päättyy aamiaisen jälkeen. Pyörän jätät hotellille, ja halutessasi kuljet junalla takaisin Montpellierhen.

Mahdollisuus pidentää reittiä Toulouseen (+ 3 päivää).

Päivä 8: Castelnaudary – Lake St Ferréol – Castelnaudary ~ 50 km
Aamiainen. Pyöräilyä Lac St Ferréol -järvelle. Järven kupeessa ihastuttava Revelin kylä, jossa Canal du Midi -museo sekä upea puutarha. Iltapäivällä paluu takaisin Castelnaudary’hyn. Yöpyminen ja illallinen Castelnaudary’ssa.

Päivä 9: Castelnaudary – Toulouse ~ 55 km
Aamiainen. Viimeinen pyöräilyetappi on Toulouseen, missä yöpyminen ja illallinen.

Päivä 10: Toulouse
Matka päättyy aamiaisen jälkeen. Pyörän jättö hotellille. Paluu Montpellieriin esim. junalla.

Lisämaksusta kyyti takaisin Montpellieriin Carcassonnesta tai Toulousesta.

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (sis. satulalaukun, korjaussetin, lampun, lukon), yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, pyörän kuljetus Carcassonnesta/Toulousesta Montpellieriin, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).
Sähköpyörä myös saatavana.

Matkan hinta (lyhyempi reitti):
1140 € / ajalla 14.3 – 17.4.2021 ja 26.9 – 31.10.2021 (season I)
1245 € / ajalla 18.4 – 26.6.2021 ja 5.9 – 25.9.2021 (season II)
1295 € / ajalla 27.6 – 4.9.2021 (season III)

Hinnat ovat per henkilö majoituksella kahden hengen huoneessa reitillä 7 päivää – 6 yötä.
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 295 €. Sähköpyörästä lisämaksu 105 €.
Pidempi reitti (10 päivää – 9 yötä), lisämaksu 535 € / hlö / kahden hengen huoneessa ja 650 € / hlö / yhden hengen huoneessa. Hintoihin lisätään palvelumaksumme 55 € / hlö.

LUE HENNIN BLOGIKIRJOITUS PYÖRÄILYSTÄ