Canal du Midi pyöräillen

Canal du Midi on epäilemättä kaunein kanava Euroopassa. Pierre Paul Riquet rakennutti sitä vuosina 1667 – 1681 tarkoituksena yhdistää Välimeri ja Atlantti. Tästä ideasta olivat haaveilleet jo muinaiset roomalaiset. Toteutuessaan Canal du Midi oli huomattava teknologinen saavutus. Nykyään tätä kaunista 260 km pitkää jokea reunustaa molemmin puolin yli satatuhatta yli satavuotista puuta. Nähtävyytenä pidetään myös Canal du Midin 64 sulkuporttia.

Omatoiminen pyöräretki 7 päivää / 6 yötä (FrBi)

Reitin aikana poljet läpi vanhojen keskiaikaisten kaupunkien kuten Carcassonnen, meri-satama Sèten ja Agden. Alueella on  lukuisia pieniä tyypillisiä eteläranskalaisia kyliä.

Reitein aikana aistit aidon ranskalaisen tunnelman, tutustut paikallisiin asukkaisiin sekä paikalliseen cuisineen ja…..nautit elämästä!

Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä 18.3 – 28.10. Saapumispäivä on sunnuntai, lisämaksusta  myös muu päivä mahdollista. Jos lähtijöitä on 4 tai enemmän, niin aloituspäivän voi valita vapaasti ilman lisämaksua. Päivämatkat ovat noin 45-55 km. Pyörät ovat 21- tai 7-vaihteiset jalkajarrulliset pyörät, missä satulalaukut, korjaussetti. Sähköpyörän vuokraus 150€. Reitti on melko tasainen maastoltaan, ei suuria nousuja. Maastopohja saattaa olla osittan kivenmukuraa ja hiekkaa. Majoitus mukavissa 3* ja 4* hotelleissa. Reitti alkaa Montpellierestä ja loppuu Carcassonneen, mistä  kulkeminen omatoimisesti junalla takaisin aloituspaikkaan.

Reittiohjelma:

Päivä 1: Montpellier
Saapuminen Montpellierhen. Tutustumista kaupunkiin ja majoittuminen.

Päivä 2: Montpellier – Sète ~ 45 km
Aamiaisen jälkeen saat hotellillasi pyörät ja reittiohjeet. Päivän aikana pyöräilet Montpellieristä Lez-jokea pitkin Välimerelle. Matkasi jatkuu Rhône-Sète kanaalia pitkin Sèteen missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 3: Sète – Bèziers ~ 60 km
Aamiaisen jälkeen jatkat rantatietä pitkin Agdeen, missä voit vierailla vanhassa kaupungissa ja katedraalissa. Matka jatkuu Cap d’Agden kautta Bezièrs’hen missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 4: Bèziers – Narbonne ~ 45 km
Béziers’stä lähdettyäsi ylität sillan Orb-joen yli, ja saavutat Fonséranes’n sulkuportit. Niitä oli alkujaan yhdeksän, joista 7 toimii. Matka jatkuu viinipeltojen ja goottikirkkojen ohitse kohti Narbonnea, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 5: Narbonne – Homps/La Redorte ~ 40/45 km
Aamupäivällä tutustu Narbonnen vanhaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Kanaalin varren tie jatkuu kohti Hompsin/La Redorten kylää, missä majoittuminen ja illallinen.

Päivä 6: Homps/La Redorte – Carcassonne ~ 40/35 km
Noin 40 km ajon päässä siintää Carcassonnen historiallinen ja kiehtova kaupunki, missä ehdottomasti tutustumisen arvoinen on keskiajalta säilynyt muurien ympäröimä kaupunki. Täällä on Euroopan suurin linnoitus. Majoittuminen ja illallinen Carcassonnessa.

Päivä 7: Carcassonne
Matkasi päättyy aamiaisen jälkeen. Pyörän jätät hotellille, ja halutessasi kuljet junalla takaisin Montpellierhen. Mahdollisuus pidentää reittiä Toulouseen (+ 3 päivää).

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, pyörän kuljetus Carcassonnesta Montpellieriin, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).

Pyydä meiltä tarjous!

 

LUE HENNIN BLOGIKIRJOITUS PYÖRÄILYSTÄ