Alsacen historiaa ja kulttuuria pyöräillen

7 päivää – 6 yötä – noin 199 km
Matkan voi toteuttaa 6.4. – 5.10. 2019 välisenä aikana.  Pyöräretken aikana liikutaan Alsacen romaanisen kulttuurin alueilla. Pääset herkuttelemaan elsassilaisilla erikoisuuksilla kauniiden maisemien ja kukkivien kylien reitillä. Suurin osa pyöräiltävistä kilometreistä on pyöräteillä. Pyöräretken vaikeustaso on 2/3 eli helppo/keskivaikea. Yöpymiset 2* ja 3* hotelleissa.

 

1. päivä: Strasbourg
Tavaroiden jättäminen hotelliin ja tutustuminen Strasbourgiin. Suositeltava käyntikohde mm. katedraali ja Petite Francen kaupunginosa. Yöpyminen ja illallinen Strasbourgissa.

2. päivä: Strasbourg -Obernai ~ 37 km
Obernai on roomaani-elsassilaisen taiteen tyyssija. Yöpyminen ja ruokailu Obernaissa.

3. päivä: Obernai – Saverne ~ 44 km
Matkalla näet Bugatin autotehtaat ja alueen kauneimpia kyliä. Yöpyminen ja ruokailu Savernessa.

4. päivä: Saverne – Ingwiller ~ 48 km
Reitti kulkee läpi Vogeesien luonnonpuiston. Arkkitehtuuria ja perinteisiä kyliä. Neuwillerin luostari. Yöpyminen ja illallinen Ingwillerissä.

5. päivä: Ingwiller – Haguenau ~ 30 km
Tämän päivän matkalle osuu pieniä kyöiä, kapeita katuja ja metsäistäkin maastoa. Yöpyminen ja illallinen Haguenaussa.

6. päivä: Haguenau – Strasbourg ~ 40 km
Haguenaun ympärillä eri kylissä on isoja maatiloja, jotka huokuvat historiaa. Osa edelleen toiminnassa. Kanaalin vartta reitti etenee kohti Strasbourgia. Yöpyminen ja illallinen Strasbourgissa.

7. päivä: Strasbourg
Matka päättyy aamiaisen jälkeen.

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska / saksa).

Pyydä meiltä tarjous!