Alsacen viinitie pyöräillen

Pyöräilyloma Elsassi, viiniä, gastronomia ja kulttuuria

5 päivää – 4 yötä, yhteensä noin 125-150 km.(FR-ELRDV-05A)

Aitoja viinialueen maisemia Elsassasissa pyöräillen. Lähtö- ja paluukaupunkina Strasbourg. Retken aikana tutustut perinteisiin elsassilaisiin kyliin ja kaupunkeihin. Päivien aikana näet viinitiloja ja tutustut alueen gastronomiaan.

Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä 4.4.- 10.10. 2020.  Pyöräretken vaikeustaso on 2/3 eli keskivaikea. Reitti kulkee pääasiallisesti kevyelle liikenteelle tehdyille väylille ja pienillä ajoteillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. päivä. Strasbourg
Saapuminen Strasbourgiin, pyörien vastaanotto
ja tutustumista kaupunkiin.

2. päivä: Strasbourg – Area Obernai ~ 37 km
Aloitat pyöräretken pitkin Bruche-joen kanaalia. Reitti kulkee Molsheim ja Obernai -kaupunkien kautta. Majoittuminen joko Obernaissa tai Barrissa.

3. päivä: Area Obernai – Area Riquewhir ~ 50 km
Reitti kulkee Mittelbergheimin, Dambach la villen, Ribeauvillén ja Riquewihrin kylien kautta. Majoittuminen joko Riquewhirissä tai  Kaysbergissa, rauhanpalkinnon Nobelisti Albert Schweitzerin syntymäkaupungissa. Alsacen upeimpia viinikulttuurin alueita.

4. päivä: Area Riquewhir – Colmar ~ 39 km
Pyöräilet viinitarhoilla ja nautit samalla Turckheimin ja Eguisheimin kauniista postikorttimaisemista. Saapuminen taiteiden kaupunkiin Colmariin. Colmar on mukavan kokoinen pienkaupunki Elsassissa.

5. päivä: Colmar –  (Sélestat /Erstein) – Strasbourg:
Saavut Euroopan pääkaupunkiin joko junalla koko matkan tai pyöräillen Sélestat’han (~ 38 km) + junalla Strasbourgin tai junalla Ersteiniin + pyöräillen Strasbourgiin (~25 km).

Elsassissa pyöräily- ja patikointireitit kulkevat aivan viinitarhojen keskellä. Kuva: Hobby Hall

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, junalipun Colmar-Strasbourg, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska / saksa).

Pyydä meiltä tarjous!