Alsacen viinitie pyöräillen

Pyöräilyloma Elsassi, viiniä, gastronomiaa ja kulttuuria

5 päivää – 4 yötä, yhteensä noin 125-150 km. (FR-ELRDV-05A)

Aitoja viinialueen maisemia Elsassasissa pyöräillen. Lähtö- ja paluukaupunkina Strasbourg. Retken aikana tutustut perinteisiin elsassilaisiin kyliin ja kaupunkeihin. Päivien aikana näet viinitiloja ja tutustut alueen gastronomiaan.

Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä huhtikuusta lokakuun alkuun. Pyöräretken vaikeustaso on 2/3 eli keskivaikea. Reitti kulkee pääasiallisesti kevyelle liikenteelle tehdyille väylille ja pienillä ajoteillä.

1. päivä. Strasbourg
Saapuminen Strasbourgiin, pyörien vastaanotto
ja tutustumista kaupunkiin.

2. päivä: Strasbourg – Area Obernai ~ 37 km
Aloitat pyöräretken pitkin Bruche-joen kanaalia. Reitti kulkee Molsheim ja Obernai -kaupunkien kautta. Majoittuminen joko Obernaissa tai Barrissa.

3. päivä: Area Obernai – Area Riquewhir ~ 50 km
Reitti kulkee Mittelbergheimin, Dambach la villen, Ribeauvillén ja Riquewihrin kylien kautta. Majoittuminen joko Riquewhirissä tai  Kaysbergissa, rauhanpalkinnon Nobelisti Albert Schweitzerin syntymäkaupungissa. Alsacen upeimpia viinikulttuurin alueita.

4. päivä: Area Riquewhir – Colmar ~ 39 km
Pyöräilet viinitarhoilla ja nautit samalla Turckheimin ja Eguisheimin kauniista postikorttimaisemista. Saapuminen taiteiden kaupunkiin Colmariin. Colmar on mukavan kokoinen pienkaupunki Elsassissa.

5. päivä: Colmar –  (Sélestat /Erstein) – Strasbourg:
Saavut Euroopan pääkaupunkiin joko junalla koko matkan tai pyöräillen Sélestat’han (~ 38 km) + junalla Strasbourgin tai junalla Ersteiniin + pyöräillen Strasbourgiin (~25 km).

Elsassissa pyöräily- ja patikointireitit kulkevat aivan viinitarhojen keskellä. Kuva: Hobby Hall

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, junalipun Colmar-Strasbourg, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska / saksa).

Pyydä meiltä tarjous!