Loiren laakso pyöräillen

Loiren laakso on UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat historialliset renessanssilinnat, kuninkaiden metsästysmaat, viinitilat, puutarhat ja arkkitehtuuri ovat Ranskan kulttuuriperintöä parhaimmillaan. Tutustu tähän kaikkeen, ja maistele tietysti alueen upeita viinejä, pyöräillen. Alueella on pyöräreittejä yhteensä yli 800 km.

Loire 17.12 (56)

Pyöräreitti 7 päivää – 6 yötä “Linnoista viinitiloille” (LAV 4137 SUP)
Loiren laakson aarteet ovat ulottuvillasi! Tervetuloa ajelemaan Blois’n ja Toursin maisemiin, upeita pyöräteitä pitkin. Tällä reitillä tutustut mahtaviin linnoihin ja erilaisiin viinitiloihin. Reitti jo hieman pyöräilleelle, kilometrejä päivässä noin 30 – 50. 21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti. Kypärät. Sähköpyörävuokraus myös mahdollista. Majoitus 3*  hotelleissa sekä chambre d’hôteissa (ns. ranskalaisissa vierasmajoissa), huoneissa omat kph ja wc. Saatavana myös Deluxe -reittit jossa majoitus on 4* majoituksissa. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä ajalla 1.3 – 31.10.2019. Aloituspaikka Blois, minne suosittelemme matkaamaan Pariisista junalla.

Matkaohjelma:

1. päivä: Blois
Saapuminen Blois’han ja majoittuminen hotelliin/ B&B. Majoitukselta saa pyörät, kartat sekä ohjeet pyöräilyyn.
Yöpyminen Blois’ssa.

2. päivä: Blois – Cheverny – Blois ~ 49 km
Pyöräretki vie peltojen, viinitilojen ja kylien läpi. Tällä retkellä pääsee tutustumaan Chateau de Cheverny’hyn joka on tunnettu prameasti kalustetuista ja sisustetuista huoneistaan.  Iltapäivällä paluu Blois’han jossa vapaa illallinen ja yöpyminen.

3. päivä: Blois – Amboise ~ 39 km
Matka jatkuu Loire-joen rantaa pitkin pienten ja sievien kylien läpi. Käynti Château Amboisessa, jossa Ranskan mahtavimmat kuninkaat asuivat. Yöpyminen Amboisessa. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. päivä: Amboise – Chenonceaux – Amboise ~ 38 km
Tämän päivän reitti kulkee Domaniale d’Amboise-metsän läpi, Cherin laakson viinimaille, josta matka jatkuu kuuluisalle Cher-joen yli ulottuvalle Château Chenonceaulle saakka. Paluu takaisin Amboiseen. Vapaa illallinen.  Yöpyminen Amboisessa.

5.päivä: Amboise – Tours ~ 30 km
Aamiaisen jälkeen lähtö reitille joka kulkee Montlouisin viinipeltojen lomassa, Loiren rantaa pitkin, jota talot ja kallioon rakennetut luolakodit reunustavat. Saapuminen Toursiin, jonka vanhoissa kortteleissa on puuristikoin koristeltuja keskiaikaisia taloja. Illallinen paikallisessa ravintolassa Toursissa, yöpyminen Tours.

6.päivä: Tours – Villandry – Tours ~ 39 km
Aamiaisen jälkeen viimeinen pyöräilyetappi on Toursista Villandry’hyn, Villandry on tunnettu kauniista renessanssi-puutarhoistaan. Iltapäivällä paluu Toursiin. Illallinen omakustanteisesti. Yöpyminen Toursissa.

7.päivä: Tours
Pyöräilymatka upeassa Loiren laaksossa päättyy aamiaisen jälkeen

 

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).

Pyydä meiltä tarjous!

 

Loire 17.12 (175)Pieniä kyliä ja kauniita maisemia pyörämatkoilla