Alsace viiniä ja kulttuuria

Aitoja viinialueen maisemia Elsassissa pyöräillen. Lähtö- ja paluukaupunkina Strasbourg. Retken aikana tutustut perinteisiin elsassilaisiin kyliin ja kaupunkeihin. Päivien aikana näet viinitiloja ja tutustut alueen gastronomiaan. (FR-ELRWD-07A)

Pyöräilyloma Elsassi, viiniä ja kulttuuria

7 vrk – 6 yötä, yhteensä ~ 250-300 km. Retki on omatoiminen ja sen voi tehdä huhtikuusta lokakuun alkuun. Pyöräretken vaikeustaso on 2/3, eli helppo/keskivaikea. Reitti kulkee pääasiallisesti kevyelle liikenteelle tehdyillä väylillä ja pienillä ajoteillä. Kahden päivän aikana kevyesti mäkistä maastoa. Yöpymiset charmikkaissa paikallisissa pienhotelleissa 3*.

1. päivä: Strasbourg
Saapuminen Strasbourgiin ja tutustumista kaupunkiin.

2. päivä: Strasbourg – Area Sélestat ~ 25 km / 35km /55 km
Aloitat pyöräretken omaan tahtiisi pitkin Rhône-joen kanaalia. Saapuminen hotellin, jonne on kuljetettu tavarasi ja illallinen odottaa valmiina.

3. päivä: Area Sélestat – Colmar ~ 68 km / 58 km /38 km
Pyöräile perinteisten elsassilaisten kylien läpi ja saavu taiteiden kaupunkiin Colmariin. Illallinen ja yöpyminen Colmarissa.

4. päivä: Colmar – Guebwiller ~ 33 km
Tutustu Colmarin kaupunkiin aamupäivällä ja pyöräile sen jälkeen pikkukylien läpi.  Olet koko päivän Elsassin viinialueiden ytimessä.

5. päivä: Guebwiller – Area Riquewihr  ~ 46 km
Elsassin parhaat viinit tulevat päiväsi pyöräilykylistä: Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg ja Riquewihr. Maisemat ovat kuin postikortista.

6. päivä: Area Riquewihr – Area Obernai ~ 49 km
Matkasi viinitien alueella jatkuu: Barr, Andlau, Bergheim, Ribeauvillé, Hunawhir ja lopuksi Obernai. Parhaiden viinikylien matkasi jatkuu näiden kauniiden kylien myötä.

7. päivä: Area Obernai – Strasbourg ~ 37 km
Viimeinen etappasi on Bruche-kanaalia pitkin takaisin Strasbourgiin Molsheimin kautta

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, junalipun Colmar-Strasbourg, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska / saksa).

Pyydä meiltä tarjous!