Samppanjan pyöräily

Pyörämatka Champagnen alueella 7 päivää – 6 yötä – noin 200 km (AT)

Reitti sopii säännöllisesti pyöräilevälle, vaikeustaso 3/4, kilometrejä päivässä noin 30 – 50. 21-vaihteiset pyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti sekä kypärä. Vuokrattavana myös sähköpyörät. Majoitus mukavissa vierasmajoissa ja hotelleissa. Huoneissa omat kph ja wc. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä paitsi perjantai tai sunnuntai. Aloituspaikka Reims, minne lyhyt matka Pariisista junalla.

Pyöräile mukavassa Samppanjassa

1. päivä : Reims
Saapuminen matkan ensimmäiseen hotelliin Reimsiin. Hotellin vastaanotto antaa kartat ja pyörät. Tutustuminen omatoimisesti Reimsiin. Käymisen arvoinen kohde on Reimsin upea kateedraali. Illallinen ja yöpyminen Reimsissä.

2. päivä : Reims – Matougues ~ 50 km
Aamiasen jälkeen pyöräily Reimsistä, Tinqueuxin kautta, kohti Matougesia. Matkan varrella upeat maisemat ja viinipellot sekä tyypilliset pikkukylät kuten; Mailly Champagne, Verzenay, Bouzy, Chigny…… Saapuminen Matouguesin kylään jossa illallinen ja yöpyminen.

3. päivä : Matougues – Epernay ~ 30 km
Matka jatkuu aamiaisen jälkeen Canal du Marnea pitkin kohti Epernayta. Illallinen ja yöpyminen Epernay’ssa.

4. päivä : Epernay – Vallée de Marne – Epernay ~ 35 km
Aamiainen ja sen jälkeen pyöräilyä Vallée de Marnessa. Reitti vie Hautvillersin kylään. Kylä on tunettu Benedictine luostarista, jossa on Dom Perignonin hauta. Matka jatkuu Cumières’iin jossa voi nauttia lounaasta esim. Le Caveau ”liitukellari”- ravintolassa. Paluu Epernay’hen iltapäivällä. Illallinen ja yöpyminen Epernayssa.

5. päivä : Epernay – Côte de Blancs – Epernay ~ 30 km
Aamiainen. Päivän aikana reitti kulkee ”champagnes blanc de blancs” –samppanjantuotantoalueella. Rypäle on puhtaasti Chardonnay. Pierryn kylässä voi tutustua Château de Pierryhyn. Iltapäivällä paluu Epernayhen. Illallinen ja yöpyminen Epernayssa.

6. päivä: Epernay – Reims ~ 45 km
Aamiaisen jälkeen pyöräilyä takaisin Reimsiin. Matkalla Avernay Val d’Or, Germaine ja Ludes.  Saapuminen Reimsiin iltapäivällä. Pyörien luovutus. Illallinen ja yöpyminen Reims’ssä.

7. päivä: Reims
Matka päättyy aamiaisen jälkeen.

Pyöräretki sisältää: polkupyörävuokran (saatavana myös sähköpyörä), kypärän, yöpymiset, puolihoidon (aamiaiset ja illalliset), tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen, paikalliskartan, ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska).

Matkapakettiisi voidaan lisätä junaliput Pariisista Reimsiin ja takaisin.

Hinta alkaen 1395 € / hlö (ilman junalippuja)