Mallireitti ja ohjelma

Seinen jokivartta Pariisista Honfleuriin ja takaisin Pariisiin. Matkaan sisältyy mielenkiintoisia retkiä niin Pariisissa kuin Normandiassakin.

Reittikartta risteily Seine

MATKAN OHJELMA (muutokset mahdollisia), Useita eri lähtöpäiviä

Päivä 1: Majoittuminen laivaan Pariisissa
Majoittuminen laivaan illansuussa. Tervetulotilaisuus ja illallinen  laivalla. Laiva on yön pysähdyksissä.

Päivä 2:  Vernon
Aamiainen laivalla ja matka alkaa kohti Vernonia, minne saavutaan lounaalle. Lounas laivalla. Iltapäivällä vierailu Givernyssä Claude Monet’n museossa. Paikan päällä on taiteilijan ateljee ja upea puutarha. Paluu laivalle illalliselle. Ohjelmaa laivalla. Lähtö kohti Duclairia.

Päivä 3:  Duclair
Aamiainen laivalla. Laiva lipuu ohi upeiden maisemien ja jyrkkien kallioseinämien. Lounas laivalla ja saapuminen Duclairiin. Kaupunki sijaitsee ns. luostareiden reitillä ”la Route des Abbayes”. Kaupunkikierros. Matka jatkuu Jumièges’een, missä ovat yhden Ranskan aikoinaan kauneimman luostarin rauniot sekä 900-luvulta peräisin oleva Sainte-Pierren kirkko. Paluu laivaan ja illallinen laivalla. Matka jatkuu Honfleuriin.

Tunnelmaa Normandiassa.

Päivä 5:  Honfleur tai maihinnousurannikko
Aamiainen laivalla.  Koko päivän retki (sisältää lounaan) Normandian maihinnousurannikon kuuluisille asemapaikoille. Olet vuoden 1944 tapahtumapaikoilla: La Pointe du Hoc, Omaha Beach, Colleville sur Mer… Arromanches’n museossa naytös ja paluu laivalle Gold Beachin, Juno Beachin ja Sword Beachin kautta. Retki vaatii vähintään 30 lähtijää. Lisämaksu. Ilta Honfleurissa. Illallinen.

Päivä 6 :  Rouen
Aamiainen laivalla matkalla kohti Rouenia. Kauniit laaksomaisemat vilisevät ohitse. Lounas laivalla. Saapuminen Roueniin iltapäivällä, ja opastettu kaupunkikierros (katedraali, historialliset korttelit ja kauppatori, joka tunnetaan Jeanne d’Arcin kohtalosta). Illallinen ja ohjelmaa laivalla.

Päivä 7:  Rouen – Les Andelys
Aamiainen laivalla. Lähtö Andelysiin, sisä-Normandiaan. Lounas laivalla. Iltapäivällä bussiretki Martainvillen linnaan, joka oli 1400-luvulla yhden alueen mahtisuvun hallussa. Nykyisin linnassa toimii Normandian taiteen ja perinteiden museo. Kuin sukellus historiassa satoja vuosia taaksepäin. Paluu laivaan ja gaala-illallinen laivalla. Lähtö kohti Pariisia.

Päivä 8:  Pariisi
Aamiainen laivalla. Saapuminen Pariisiin noin klo 8.00. Risteily päättyy

Laiva on kotisi viikon jokiristeilyllä Ranskassa.

Lennot Pariisiin voit ottaa itse tai voimme lisätä ne matkaasi.