Montpellier (nuoret ja aikuiset)

Montpellier on historiallinen ja elävä yliopistokaupunki. Asukkaita noin 240 000. Kielikurssin järjestäjä on vuonna 1982 perustettu instituutti. Koulussa opiskelee noin 1200 henkilöä vuosittain. Kielikoulu sijaitsee aivan Montpellier’n keskustassa ja rakennuksessa on 7 luokkahuonetta. Opiskelijoilla on oikeus käyttää kielikoulussa tietokoneluokkaa, internetiä, kirjastoa. Kurssilaisten keski-ikä on noin 25 vuotta. Opiskelumateriaalin saat paikan päällä.

Huom! Instituutti on saanut Ranskan ulkoministeriön, kulttuuri- ja viestintäministeriön sekä koulutus- ja tutkimusministeriön jakaman kielikoulutuksen laatupalkinnon.

Kielikurssit aikuisille ja nuorille, minimi-ikä 16 vuotta

Pamplemousse rakentaa sinulle koko kielikurssimatkan. Suosittelemme osallistumaan kurssille vähintään 2 viikon ajan. Vielä paremmin opit, jos maltat olla kurssilla 3 tai 4 viikkoa. Myös sitä pidemmät opiskelujaksot ovat mahdollisia. Kurssit Montpellier’ssä alkavat opiskelijan kielitaitoa kartoittavalla tasotestillä. Kurssiviikkojen aikana oppilaan ryhmää saatetaan edistymisen myötä vaihtaa. Arviontitestin teet jo Suomessa ennakkoon.

Peruskurssi S (Standard)
Viikossa 20 ryhmäoppituntia (45 min) aamupäivisin, sekä kahtena iltapäivänä workshop, jossa painopisteenä keskustelu ajankohtaisista aiheista sekä lauluja, pelejä ja leikkejä ranskaksi.

Yhdistelmäkurssi C (Combiné)
Viikossa 20 ryhmäoppituntia (45 min) aamupäivisin, sekä 4 oppituntia yksityisopetusta esim. oman alan aiheesta tai toiveiden mukaan. Kahtena iltapäivänä viikossa workshop, jossa keskustelua, leikkejä ja pelejä ranskaksi.

Intensiivikurssi I (Intensif)
Viikossa 20 ryhmäoppituntia (45 min) aamupäivisin ja 8 tuntia viikossa personoitua opetusta pienryhmissä. Kurssi valmistaa kansainväliseen DELF-DALF –ranskan kielen kokeeseen (suullinen ja kirjallinen). Mahdollisuus suorittaa testi kurssin päätteeksi (Montpellier’ssä 4 kertaa vuodessa maaliskuussa, kesäkuussa, elokuussa ja marraskuussa). Kahtena iltapäivänä viikossa workshop, jossa keskustelua, leikkejä ja pelejä ranskaksi.

Peruskurssi + KEITTIÖ
Viikossa 20 ryhmäoppituntia (45 min) aamupäivisin. Lisäksi viikossa 8h keittiöopetusta ja yhteistä ruoanlaittoa ranskaksi ammattikeittiömestarin johdolla.

Kurssien alkamispäivät
Joka maanantai. Aivan aloittelijat voivat tulla kursseille kuukauden ensimmäisenä maanantaina sekä muuna aikana kysyttäessä.

Majoitus
Kielikurssin aikana suosittelemme majoitusta isäntäperheissä, joissa pääset oppituntien ulkopuolella käyttämään arkipäivän ranskaa. Saat oman huoneen, lakanat ja pyyhkeet sekä haluamasi ruokailut (aamiainen tai puolihoito). Mahdollisuus myös huoneistomajoitukseen, missä omassa käytössäsi yksiö/kaksio aivan Montpellier’n keskustassa. Lakanat ja pyyhkeet sis. hintaan.