Riviera, nuorten kesäkurssit

Kesäisin tarjoamme 13-17 -vuotiaille nuorille ranskan kielen ja kulttuurin kursseja Rivieralla, Cap d’Ail’ssa. Cap d’Ail on pieni kunta aivan Monacon kupeessa Ranskassa. Kielikurssikeskus sijaitsee upealla paikalla rannan tuntumassa. Kurssikeskus on 50 vuotta vanha oppilaitos, jossa useita kursseja kesän aikana ja talvella leirikouluja ympäri vuoden.

Koulun ajatus on kansainvälisyys turvallisissa olosuhteissa samalla ranskaa oppien. Nuori oppii kieltä, mutta myös tapaa paljon ikäisiään ympäri maailman. Kesän kielikurssi antaa nuorelle tilaisuuden toimia turvallisessa ympäristössä itsenäisesti, sekä oppia korvaamatonta tietoa ja taitoa, jotka karttuvat vain kokemuksen kautta.

Kielikurssi Ranska Riviera nuoret

Ranskan kieltä ja kulttuuria opiskellaan kansainvälisessä ympäristössä. Vuodessa nuoria kurssilaisia on noin 4000 ja opettajia 200. Aamupäivisin oppitunteja, iltapäivällä retkiä ja harrastuksia.

Asuminen vehreässä leirikeskuksessa Välimeren rannalla usean hengen huoneissa. Keskuksessa oma kokki ja ammattitaitoinen henkilökunta. Kurssilaisilla on kielen oppimisen lisäksi mahdollisuus tutustua toisiin nuoriin ympäri maailmaa ja tutustua Ranskan kulttuuriin erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien muodossa.

Ranskaan leirille matkustetaan omatoimisesti tai saattajan kanssa. Kursseille ei ole yhteislähtöjä Suomesta, vaan jokaisen matka sovitaan hänelle parhaalle mahdollisella tavalla. Kielikurssin voi hyvin ajoittaa myös esimerkiksi vanhempien omaan matkaan, jolloin meno- tai paluukyyti tehdään omien vanhempien seurassa. Mahdollisesti lapselle voidaan varata Ranskasta Pamplemoussen kautta saattaja lentokentälle, joka vie hänet keskukseen ja noutaa sieltä.

Leirikeskus on noin kolmen hehtaarin kokoinen rajattu ja vartioitu alue. Koulu on saanut Ranskan ministeriön virallisen DELF-koulumerkinnän sekä FLE-laatumerkin. Koulussa on samaan aikaan muita nuoria, leirikouluja ja luokkia. Majoitus 2-5 hengen huoneissa. Peruskurssin lisäksi mahdollisuus valita lisäopetusta, purjehdusta tai tennistä.

Ranskan kesäkursseilla tapaa muita nuoria ympäri maailman

Kesän ensimmäinen leiri alkaa yleensä kesäkuun puolessa välissä. Minimipituus 2 viikkoa, voit myös olla 3 tai 4 viikkoa leiriajankohdasta riippuen. Hinnat eivät sisällä matkoja paikan päälle. Kurssit alkavat sunnuntaisin ja päättyvät lauantaisin, lisäyöt mahdollisia (tarkistetaan päivien mukaan).

Kesäkurssien aikana nuorilla on mahdollisuus testata ranskan kielen tasonsa ja saada Ranskan Opetusministeriön myöntämä virallinen sertifikaatti kielitaidostaan (TCF eli test de connaissance du francais). Koepäivät 2021 tulossa.

Aloituspäivät ja hinnat kesällä 2021:

20.6, 27.6, 4.7, 11.7, 18.7, 25.7 (vain 2 viikkoa) 1.8. (vain 1 viikko) Katso tarkat viikkohinnat ao. esitteestä.

  • 2 viikon kurssi alkaen 1695 € / hlö
  • 3 viikon kurssi alkaen 2290 € / hlö
  • 4 viikon kurssi alkaen 3050 € / hlö

Lisäoptio: intensiiviranska (6h viikossa lisäopetusta, tiistaisin ja torstaisin) 120 € / viikko

ESITE NUORTEN KIELIKURSSI CAP D’AIL 2021