Pariisi ja historialliset linnat

Pariisin lähiympäristössä on upeita linnoja, jotka aikoinaan rakennettiin kuninkaalliseen tyyliin. Kaikissa linnoissa on mahdollista käydä päiväretkellä Pariisista. Tämä matkasi sisältää retket kolmeen linnaan; kuljetukset lähtevät Pariisin keskustasta aivan hotellisi vierestä.

Versailles’n rakennutti Aurinkokuningas Ludwig XIV 1600 –luvun lopulla. Tämä palatsi oli Euroopan hovielämän keskus. Versailles on upea vierailukohde ja ilmentää aikansa yltäkylläisyyttä.

Fontainebleaun linnaa ovat asuttaneet ja pitäneet mm. metsästysmajana monet Ranskan hallitsijat François I:stä Napoleon III:een, ja rakennustyylissä näkyykin monen eri aikakauden ja hallitsijan kädenjälki. Linna on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Linnassa on nykyisin upeat kokoelmat vanhoja huonekaluja, maalauksia, veistoksia ja muita taide-esineitä 500–1400 –luvuilta.

Vaux-le-Vicomten barokkilinnan rakennutti 1600-luvun puolivälissä Aurinkokuninkaan finanssiministeri Nicolas Fouquet. Loistelias kokonaisuus sisustuksesta ympäröivään maisemaan on Euroopan yksi hienoimmista.

Pariisista linnoihin 5 pv, 4 yötä

Majoittuminen Pariisin keskustassa mukavassa keskitason hotellissa aivan Louvren, vanhan oopperan ja suurten tavaratalojen läheisyydessä. Linnaretkille bussikuljetukset, lähtöpaikka kävelymatkan päässä hotellilta, ja linnoissa opastus. Matkasi esimerkiksi:

Keskiviikko: Saapuminen Pariisiin.
Torstai: Puolen päivän retki Versaillesiin (valitse aamu- tai iltapäivä).
Perjantai: Iltapäivän retki Fontainebleaun linnaan.
Lauantai: Illallinen Vaux-le-Vicomten linnassa (illallinen juomineen sisältyy matkaan).
Sunnuntai: Paluu kotiin.

Hinta: alk. 695€/ hlö
Majoitus kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 340 €.
Hinta sisältää majoituksen 4 yötä, aamiaiset ja paikalliset verot, linnaretken Versaillesiin, Fontainebleauhun ja illallisretken Vaux-le Vicomteen, opastukset ja sisäänpääsyt retkillä ja illallisen juomineen Vaux-le Vicomtessa, Pariisin kartan ja infon.