Taidekurssi Lounais-Ranskassa

Lounais-Ranska antaa upeat puitteet maalauksesta kiinnostuneille. Viikon kurssilla maalaat ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä upeissa puitteissa ranskalaisen linnan maisemissa. Majoitus linnan piha-alueella, käytössäsi mm. uima-allas. Maalaustekniikoita kurssilla vesivärimaalaus, öljyvärit, akryylit ja pastellit. Viikkoon kuuluu myös vierailu esihistoriallisissa luolissa, missä yli 30 000 vanhoja luolamaalauksia. Kurssin vetäjä on paikallinen taiteilija ja taideopettaja.

Kursseille voi osallistua kuka vain. Voit olla aivan aloittelija tai jo pidempään maalausta harrastanut. Ikärajoitusta ei myöskään ole. Pyörätuolissa istuville hankaluutta tuottavat portaat.

“Ihana kurssi! Sydämellinen ja taitava opettaja. Taivaallinen ruoka. Ihana ilmapiiri. Hieno ympäristö. Loistava matka!”

Sanse, Lounais-Ranska (Dordogne)

Dordogne on Ranskan sisämaan maakunnista suosituin lomakohde. Se levittäytyy kumminkin puolen romanttisen kaunista Dordogne-jokea, Atlantin rannikon viinitarhojen ja Keskusmassiivin tuliperäisen vuorijonon välissä. Maakunnan atlanttinen ilmasto on lempeä ja luonto vehmas. Maisema on moni-ilmeinen, jokilaakson viljavia tasankoja ympäröivät viinitarhojen rinteet, metsäisillä kukkuloilla kököttää vuosisataisia uinuvia kyliä.  Maatalous, pääelinkeino antaa oman värinsä – luumutarhoja, auringonkukkaa, mansikkaviljelmiä, kaakattavia hanhia ja ankkoja.

Saapuminen:

Sanse sijaitsee 65 km päässä Bordeaux’sta ja 30 km Saint Emilionista. TGV-junalla pääsee Pariisin Montparnassen asemalta suoraan Bordeaux’hon. Junan vaihto Bordeaux’ssa ja jatko Vélines’n juna-asemalle. Edestakaiset kuljetukset Vélines’stä Sanseen (n. 10 km) sisältyy hintaan.

Taidekurssit

Kaunis ja inspiroiva linna on maalausmatkasi tukipiste Lounais-Ranskassa. Kurssilla maalataan linnan ympäristössä. Linna on täysin kunnostettu korkeatasoiseksi kolmen tähden hotelliksi. Linnan piha-alue, terassit ja puutarha ovat kurssilaisten käytössä. Sitrushedelmäpuut, ruusutarhat ja pihalta avautuvat panoraamanomaiset laaksomaisemat luovat inspiraatioita sekä haastetta niin aloitteleville kuin jo maalausta pitkäänkin harrastaneille taiteilijoille. Dordogne-joen maisemissa maalaaminen kuuluu myös ohjelmaan. Kurssilla tulevat tutuiksi vesivärimaalaus, öljyvärit, akryylit ja pastellit.

Dordogne-joki

Majoitus:
Majoitus mukavissa huoneissa, joissa parivuode tai kaksi erillistä vuodeta. Huoneissa kylpyhuone/WC, TV, ja turvasäilö. Osassa huoneissa terassi tai parveke. Piha-alueella käytössäsi uima-allas ja aurinkotuolit.

Ruokailut:
Viikon ajan aterioista vastaa keittiömestari Eric. Aamiainen, buffet-tyyppinen lounas ja 3 ruokalajin + juustojen illallinen. Aterioihin kuuluvat paikalliset viinit, vesi, mehu. Paikan päältä voi myös ostaa lisäjuomia.

taidekurssi sanse

Tarvikkeet:
Maalausstudiossa veloituksetta käytössäsi liuottimet, maalaustelineet, pöydät, essut, aurinkovarjot. Paikan päältä mahdollista vuokrata öljy- tai akryylivärit.

Mitä mukaan:
Tarvitset mukaasi innostusta, avoimen mielen ja omat taidetarvikkeet (omat pensselit ja kanvaasikankaat/-paperit).

Kurssin kesto ja ohjelma:
Kurssi kestää 8 päivää (7 yötä). Kurssi alkaa aloituspäivänä klo 16.00 ja päättyy viimeisenä päivänä klo 10.00. Kurssille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.  Kurssilla maalaat omaan tahtiisi. Aikaa on myös inspiroitumiselle, unelmoinnille, levolle…

8.00 – 9.00 Aamiainen.
9.00 – 13.00 Ohjattua työskentelyä, sis kahvitauko.
13.00 Lounas, Siesta
14.30 – 18.30 Ohjattua työskentelyä, sis. kahvitauko.
19.00 -> Aperitiivi ja illallinen.

Kurssin aikataulut ja hinnat 2020:

18.6. – 25.6.2020 (to-to)
3.9. – 10.9.2020 (to-to)

1505 € / hlö / majoituksella 2hh
1625 € / hlö / majoituksella 1hh
980 € / hlö / ei-maalaava seuralainen kahden hengen huoneessa
Hintaan lisätään palvelumaksumme 120 € / hlö. Yksin kurssille lähtevän on majoituttava 1hh.