Hektinen Strasbourg ja hetkinen Elsassissa

Pamplemousse oli opintomatkalla Ranskan Elsassissa. Tässä muutamia nostoja matkalta ja pientä esimakua Suomi-Ranskan yhdistysten liiton jäsenmatkaan, joka suuntautuu Elsassiin syyskuussa 2015!

Mulhousen automuseo. 1950–70 -luvuilla tekstiilitehtailijoina vaikuttaneet veljekset Schlumpf keräilivät salassa vanhoja autoja ja tehtaiden ajauduttua ahdinkoon veljesten omaisuus myytiin. 1980 autot osti kansallinen automuseoyhdistys monien yhteistyökumppanien avustuksella, ja 1982 Mulhousen automuseo avattiin yleisölle. Esillä on yli 400 menopeliä, vanhimmat 1800-luvun puolelta. Mulhouse on kaupunkina teollisuuskaupunki, ja suurin vetovoimatekijä onkin juuri Cité de l’Automobile. Vaikka joka kaupungistahan Ranskasta löytyy upea kirkko, niin Mulhousestakin!

Illaksi Colmariin, jonka kauneus yllätti. Vanhaa keskustaa ei turhaan kutsuta pikku Venetsiaksi ja rakennuksista löytyy kauniita ja hauskojakin yksityiskohtia. Kuvat puhukoot puolestaan. Kaupungin kaduille on ihana eksyä… Colmarissa on myös paljon vaikuttavaa taidetta, esimerkiksi Musée Unterlinden, missä Schongauerin ja Grünewaldin teoksia.