Pariisi – Lille – Bryssel

Bryssel on Belgian pääkaupunki ja Euroopan unionin tärkeä keskus. Myös Naton päämaja sijaitsee Brysselissä. Kaupunki on kuitenkin muutakin kuin hallintorakennuksia; Bryssel tunnetaan vohveleistaan, suklaasta, ranskalaisista perunoista ja olutlajeista. Kuuluisin nähtävyys Manneken Pis. Kulttuuri on viehättävä sekoitus ranskalaista ja flaamia.

Pohjois-Ranskan kaupunki Lille on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Euroopan vuoden 2004 kulttuuripääkaupungissa on yksi Ranskan arvostetuimmista taidemuseoista, Palais des Beaux-Arts, sekä Ludvig XIV:lle rakennettu linnoitus ja vanhakaupunki kivitettyine katuineen. Kaupungin keskipiste on Grand Place, viralliselta nimeltään Place du Général du Gaulle. Tällä aukiolla järjestetään usein juhlatilaisuuksia, ja sen suihkukaivo on suosittu kohtaamispaikka. Lille Metropole –alueeseen kuuluu myös Roubaix’n kaupunki, minne pääset Lillen keskustasta metrolla. Roubaix’ssa sijaitsee mm. art deco -kylpylään (1927-32) tehty taidemuseo; ehdottomasti must tällä matkalla.

Pariisi on aina lumoava matkakohde, vähintäänkin kahvilakulttuurin mutta myös upeiden museoiden antiosta. Vieraile Louvressa, näe Monnet’n Lumpeet, ja nykytaidetta on tarjolla mm. Pompidou-keskuksessa sekä lokakuun FIAC-nykytaidemessuilla (taide levittäytyy myös kaduille ja puistoihin).

Matka kolmeen kaupunkiin, 6 yötä

Aloita matkasi lentämällä Pariisiin tai Brysseliin. Matkat paikan päällä kolmen kaupungin välillä taittuvat mainiosti junalla. Majoitukset ovat jokaisessa kaupungissa (2 yötä per kaupunki) mukavassa keskitason hotellissa lähellä rautatieasemia; näin siirtymiset ovat mahdollisimman vaivattomat. Matka sisältää 48h kaupunkipassit Brysseliin ja Lilleen; passeilla pääsy lukuisiin museoihin ja voit käyttää kaupungin julkista liikennettä. Pariisissa matkaan kuuluu 2 päivän museopassi, jolla jonon ohi valitsemiisi museoihin. Viihdy museoissa tai nauti kaupunkikulttuurista; valinta on sinun. Mukaasi saat infoa ja esitteitä kaupungeista.

Matkan hinta: alk. 969 € / hlö
Hinta edellyttää majoitusta 2hh. Hinta sisältää junaliput kaupunkien välillä Pariisi – Bryssel (suora juna 2h20min), Bryssel – Lille (suora juna 35 min) ja Lille – Pariisi (suora juna 1h), 2 yötä kussakin kaupungissa keskitason hotellissa, aamiaiset, kaupunkipassit ja museopassin, alueiden kartat ja infot. Hintaan lisätään palvelumaksumme. Huoneet ja junaliput saatavuuden mukaan. Hinnoissa voi olla kausivaihtelua.

Kaupunkikiertoajelut (lisämaksusta):

Pariisi 21 € / hlö:
Näe Pariisin historialliset ja valokuvauksellisimmat paikat ja nähtävyydet. Bussikierroksen kesto 1h45min, opastus bussissa kuulokkeista monella kielellä. Lähdöt kesäkaudella joka päivä (paitsi 6.4, 1.5 aamu, 14.7 aamu, 27.7) klo 9.00, 10.30, 12.00 ja 14.45 ja 16.00. Lähdöt talvikaudella joka päivä klo 9.00, 12.00, 14.45 ja 16.00. Lähtöpaikka metro PYRAMIDES (Louvren vieressä). Lippusi käy yhteen lähtöön.

Lille 12 € / hlö:
Mukavalla minibussilla 50 min kaupunkikiertoajelu Lillessä. Minibussien lähdöt tasatunnein joka päivä (paitsi 1.1, 1.5, 25.12 ja syyskuun 1. viikonloppu) klo 10 – 17 (ei lähtöä klo 13.00). Minibusseissa opastus kuulokkeista eri kielillä. Lähtöpaikka Turistitoimisto, Palais Rihour, Place Rihour.

Bryssel 45 € / hlö:
Kahden tunnin bussikiertoajelulla saat kokonaiskuvan tästä upeasta eurooppalaisesta pääkaupungista. Kahdella eri reitillä on yhteensä 13 pysäkkiä; voit hypätä kyytiin mistä vain ja jäädä pois missä vain. Englantilaistyylisissä punaisissa busseissa opastus kuulokkeista monella kielellä. Päälähtöpaikka on keskusrautatieasema (Central Station). Lähtöjä kesäkaudella 15min/30min välein. Lippusi on voimassa 24h.

Matkaa voi halutessan lyhentää tai pidentää. Hotellit ovat 3 – 4**** yksityisomisteisia majapaikkoja jotka Pamplemousse valinnut reitin varrelle. Matkan pituutta ja reittiä voi halutessaan muuttaa. Pyydä tarjous vaihtoehtoisesta matkasta. Hinta ei sisällä lentoja. Hintaan lisätään palvelumaksumme.