Italia vai Ranska?

Toscana vai Provence? Monet asiakkaistani miettivät kumpi olisi nyt oikea kohde lähteä vaikka ensi kesänä reissuun.

Oliivit oli korjattava talteen ja osallistuin ainakin kuvan ottamisen ajan poimintaan.

Oliivit oli korjattava talteen ja osallistuin ainakin kuvan ottamisen ajan poimintaan.

Kaikki kehuvat Provencea ja kaikki kehuvat Toscanaa. Koska olen nyt yli kymmenen vuotta tehnyt Ranskaan matkoja asiakkailleni uskallan väittää, että tiedän missä Provencessa on kaunista ja mihin siellä kannattaa matkustaa. Sitä on opiskeltu ja se osataan koko tiimimme voimalla.

Nyt sitten annoin itseni vietäväksi Toscanaan.

Saaliina tästä matkasta on yli kahdenkymmenen viinitilan käynnit, iso kasa hotellitietoja,  kuvia, käyntikortteja ja tietenkin suosituksia minne Toscanassa suuntaisi kun haluaa aitoa ja oikeaa kokemusta niin ruoan, viinin kuin elämysten osalta.

Tässä  kymmenen pikaväittämää  kotiinpaluun myötä.

1. Toscana on kaunis ja pieniä kyliä on riittämiin

2. Ranskalainen menu on italialaista monipuolisempi

3. Italialaiset puhuvat ranskalaisia huonommin englantia

4. Toscanassa kahvi on halpaa

5. Italiainen rakastaa lihaa, pastaa ja suolatonta leipää

6. Ranskalainen patonki on maineensa arvoinen

7. Chiantin viineissä vähemmän variaatiota kuin Rhônessa

8. Auringonlaskun hetki Italiassa on romanttinen

9. Toscanan maaseudulla suunnistaminen vaatii enemmän kuin gepsin ja hyvän tahdon

10. Oliiviöljyn käyttö Toscanassa on lähtenyt lapasesta

Luonnon värit ovat kauniit Italian Toscanassa myös syksyllä. Vierailin useammissa majoituspaikoissa, jotta voin suositella sopivaa asiakkaillemme Pamplemoussessa.

Luonnon värit ovat kauniit Italian Toscanassa myös syksyllä. Vierailin useammissa majoituspaikoissa, jotta voin suositella sopivaa asiakkaillemme Pamplemoussessa.

Panzanellon viinitilalla syksyisen illan mittaan ehdittiin käydä viinit läpi ja syödä ribollitaa, paikallista vihannespataa. Myös viinivalikoima vino santoa ja myös grappaa myöten juotiin läpi.

Panzanellon viinitilalla syksyisen illan mittaan ehdittiin käydä viinit läpi ja syödä ribollitaa, paikallista vihannespataa. Myös viinivalikoima vino santoa ja myös grappaa myöten juotiin läpi.