Koskien koronan aiheuttamaa poikkeustilaa

24.3.20

Työt uusien matkojen ja jo tilattujen uudelleenjärjestelyjen eteen ovat jatkuneet meillä poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta. Tämän viikon alusta siirryimme myös etätöihin.

Tähän mennessä olemme olleet kaikkien maalis-, huhti- ja myös toukokuun matkustajiemme kanssa yhteydessä henkilökohtaisesti. Matkakokonaisuuksia on suurissa määrin yhteistuumin siirretty onnistuneesti syksyyn. Kiitos siitä kaikille, että voimme edelleen tehdä uusia suunnitelmia laadukkaiden matkojen eteen. Peruutettujen matkojen osalta puolestaan odotamme jo maailmalle lähteneiden rahojen palautuksia. Näissä olosuhteissa maailmalta ja lentoyhtiöiltä tulevissa palautuksissa on viivettä, joten pyydämme kaikilta malttia.

Nyt etenemme töissä kohti kesäkuun matkajärjestelyjä tilanteen mukaan asiakas asiakkaalta. Jos oma matkasi mietityttää tai sinulla on kysyttävää olethan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla.

18.3.2020

Valmiuslain mukaisten poikkeusolojen vuoksi valtioneuvosto on tehnyt päätöksen liikenteen rajoittamisesta Suomen ulkorajoilla torstaista 19.3. klo 00 alkaen.  Tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi vältä matkustamista ulkomaille toistaiseksi.

Käsittelemme tällä hetkellä matkoja, joiden alkamisaika olisi ollut viimeistään 13.4.20. Etenemme matkojen käsittelyssä aikajärjestyksessä ja uusien mahdollisten tietojen, säännösten ja määräysten puitteissa. Kiitos kaikille maltista tässä erittäin poikkeuksellisessa maailmantilanteessa. Teemme koko ajan taustatöitä kaikkien matkustajiemme eteen.

16.3.2020

Suomen ulkoministeriö on viikonlopun aikana tehdyn uuden linjauksen matkustamiseen: Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista -tasolla. Loppumispäivää tälle suositukselle emme toistaiseksi tiedä.

Nyt käsittelemme maaliskuun ja huhtikuun lähtijöitä. Koska matkalle ei suositella lähtemään, lähellä olevat matkat peruuntuvat UM:n suosituksen vuoksi.

Seuraamme tilannetta koko ajan saadaksemme ohjeet, miten meidän tulee toimia jatkossa. Tarvittaessa selvitämme mahdollisuuksia matkan siirtämiseen myöhäisempään ajankohtaan. Mahdollisuudet tähän ovat tapauskohtaisia eivätkä välttämättä onnistu kuluttomasti. Matkojen mahdollisista siirroista tai/ja palautuksista palaamme sinulle päin.

Käsittelemme matkat lähtöjärjestyksessä, palaamme omaan matkaasi niin pian kuin se on mahdollista.

Valitettavasti tällä hetkellä puhelinliikenne on ruuhkainen, joten jos haluat olla meille päin yhteydessä pyydämme sinua lähettämään sähköpostia.

Linkkejä:

UM tiedotteet

UM matkustussivut (ei tällä hetkellä päivitetä maittain erikseen)

Santé Publique France

Ranskan Suomen suurlähetystön koronasivu

Viiden jälkeen MTV ohjelman haastattelussa 16.3. KKV ja SMALin puheenjohtaja (alkaa n. 26 min kohdalla)

Kuluttajaviraston KKV ajankohtaista infoa