Matkustustietoa 2020

8.10.2020 /  Päivästä 12.10.2020 alkaen lyhennetään suositusta 14 vuorokauden omaehtoisesta karanteenista 10 vuorokauden mittaiseen. Omaehtoista karanteenia matkustaja voi lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä. Alle 72 tunnin maassa oleskelu ei edellytä toista testiä eikä omaehtoista karanteenia.

8.7.2020 / 23.7.2020 / 11.8 / 26.8  EU-kansalaisen suomalainen voi tällä hetkellä.

Matkalle lähtiessä

  • Varaudu ottamalla omia kasvomaskeja mukaan. Näitä tarvitset niin lennolla kuin liikkuessasi kohdemaassa.
  • Varaudu siihen, että esim majoittajalla tai vierailukohteella on oikeus mitata lämpöäsi saapuessasi paikalle. Myös paluussa voi olla koronatarkistuksia, pykälät voivat muuttua myös matkasi aikana.
  • Monessa paikassa käytetään ns. speed registrationia, jotta ihmiskontaktit olisivat vähäisiä.
  • Nähtävyyskohteisiin varaukset kannattaa tehdä aina ennakkoon

Italian matkustusinfoa sisäisesti (engl)

Ranskan matkailuinfoa sisäisesti (engl)

Italian valtion matkailutieota (engl)

23.6.2020 / Suomen hallitus ilmoitti 23.6. purkavansa matkustusrajoituksia niihin EU- ja Schengen-maihin, joissa koronavirustilanne on samantasoinen tai parempi kuin Suomessa. Rajoituksista luovutaan 13. heinäkuuta mennessä, mikäli 10. heinäkuuta mennessä tehtävä arvio tautitilanteesta sen sallii. Raja-arvona pidetään enintään kahdeksaa uutta koronavirustapausta 100 000:aa henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Seuraamme raja-arvoja Ranskan ja Italian osalta ja odotamme 8.7. tulevaa arviota.  Ranskasta Suomeen palatessa on tällä hetkellä vielä voimassa vapaaehtoinen karanteeni. Ranskaan suomalainen voi matkustaa vapaasti, suomalaiselle ei ole karanteenia Ranskaan saapuessa.

Ranskan matkailun viralliset sivut koskien rajoituksia ja ohjeita (engl).

15.6.20 / Maanantaista 15.6. alkaen Ranskan rajat ovat auki suomalaisille.  Maahan matkustettaessa suomalaisella ei ole karanteenia enää Ranskassa.

Ranska poistaa Euroopan komission suosituksen mukaisesti 15. kesäkuuta alkaen kaikki pandemian takia asetetut liikkumisrajoitukset eurooppalaisilla sisärajoillaan (maa-, ilma- ja merirajoillaan).

Samalla päivämäärällä (ennakoitua aiemmin) on myös Ile de Francen / Pariisin alue saanut vihreän merkinnän, kuten muukin Ranska. Näin myös ravintolat tästä päivästä lähtien saa avata ovensa myös Pariisissa. Muualla Ranskassa avaaminen on jo alkanut aiemmin.

Ravintolat, hotellit, rannat jne ovat auenneet suurelta osin ja loput ovat aukeamassa kesäkuun aikana. Ranskassa golf-kentät ovat saaneet luvan avata jo toukokuussa, 11.5.20. Lentokentistä toimii Charles de Gaullen kenttä Pariisissa. Lisäksi Orlyn kenttä avaa 26.6.20. Nizzan kenttä on auki.

Matkustajilta ei enää vaadita matkustustodistusta. EU:n alueelta saapuvilta ei myöskään enää vaadita karanteenia Ranskaan saapuessa. Espanjasta tai Britanniasta saavuttaessa on vielä rajoituksia olemassa.

Suosittelemme, että tulevissa matkoissa käytät eduksesi Pamplemoussen tuntemuksen Ranskasta ja sen maaseudusta. Nyt on parasta aikaa olla maalla sekä valita kooltaan pieniä ja mielellään yksityisiä majoituksia. Meillä on runsaasti valintaa mukaviin ranskalaisiin kyliin eri puolilla maata. Palvelemme koko kesän ajan, olethan ajoissa liikkeellä ajatuksesi kanssa, jotta ehdimme rakentamaan matkasi.

EU-komissio on julkaissut Re-open EU -nettisivuston, jossa julkaistaan tietoa eri jäsenvaltioiden matkustusrajoituksista ja matkustuksen avaamisesta.

Ranskan valtion tiedote englanniksi

11.6.2020 / Suomen hallitus on linjannut tänään että 15.6. alkaen suomalainen voi matkustaa vapaasti kuuteen Euroopan maahan (Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua) ilman omaehtoista karanteenia kotiinpalatessa. Ohisalo lisäsi toimittajien kysymysosiossa, että Suomen kansalainen voi matkustaa myös muuhun rajansa avanneeseen eurooppalaiseen maahan, mutta silloin on toistaiseksi edellytyksena omaehtoinen karanteeni kotiinpaluun yhteydessä. Tarkennuksia säännöksiin tehdään 2 viikon päästä. Lue alla oleva matkailuan mediatiedote hallituksen ajatuksista.

Mediatiedote-11.6.2020-Suomen-matkailualan-liitto-rajojen-avaamisesta-Miksi-komission-suositusta-ei-noudatettu-–-Tilanne-entistä-epäselvempi-matkustuksen-suhteen.pdf

31.5.2020 / Ranskan tiukat ulkonaliikkumisrajoitukset loppuivat 11.5.  Ranska siirtyy 2.6. maan avaamisessa vaiheeseen 2. Tämä tarkoittaa esim koulujen, urheilupaikkojen, rantojen, puistojen sekä ravintoloiden ja baarien avaamista. Samoin hotellit ja lomakeskukset avaavat oviaan niin sanotuilla vihreillä alueilla (Ile de Francen alueen ollessa vielä oranssi, se siirtyy vaiheeseen kaksi näillä näkymin 22.6.20). Nähtävyydet ja museot aukeavat kesäkuun aikana vaiheittain, esim. Chambordin linna, Versailles’n linna ja Quai Branlyn museo avaavat ovensa kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Ranskan maarajojen oletetaan avautuvan matkustamiselle Euroopan sisäisesti (Schengen) 15.6.20

Toistaiseksi voimassa ei ole karanteenipakkoa Schengen maista tuleville. Schengen-alueen ulkopuolelta tulevat joutuvat 14 päivän karanteeniin.

Finnair lentää toistaiseksi yhden lennon joka päivä Pariisi-Helsinki-Pariisi välillä. Kesäkuussa ja heinäkuussa lentoja lennetään 12 viikossa (2/päivä ja kahtena päivänä 1/päivä). Elokuussa ja syyskuussa lentoja lennetään 14 viikossa (2/päivä) ja lokakuussa 21 viikossa (3/päivä). Tämän hetkisen tiedon mukaan marraskuusta alkaen olisi paluu ”normaaliin” aikatauluun eli 5 lentoa joka päivä. Norwegian ei lennä yhtään lentoa Ranskan ja Suomen välillä toistaiseksi eikä todennäköisesti tämän vuoden aikana ollenkaan.

8.5.2020

Työt jatkuvat. Nyt puramme matkoja joiden lähtöpäivä on ennen 14.6.20. Samalla kuitenkin on paljonkin tulossa uutta kesää ajatellen, kaikkea kivaa ranskalaista tekemistä myös kotimaassa ja kotona. Niistä kerromme asiakkaillemm suoraan.

Rajatietoutta koskien Katso rajalaitoksen tiedontanto.

14.5.20 lähtien Suomeen ulkomailta palaavilta matkustajilta ei enää vaadita sitoumusta kahden viikon kotikaranteenissa pysymisestä, vaan heitä pelkästään kehotetaan omaehtoiseen 14 vrk kestävään karanteeniin. Omaehtoisessa karanteenissa liikkuminen rajoittuu vain työpaikan ja asuinpaikan välille sekä muuhun välttämättömään liikkumiseen. Matkustamisen aloittaminen pyritään toteuttamaan EU-maissa koordinoidusti. EU-komissio julkaisee 13.5. laajan tiedonannon, jossa käsitellään myös matkustusta.

22.4.2020

Missä viipyy matkailualan tuki? Suositaanko ravintoloita matkailualan kustannukselle? Lue alan mediatiedote 22.4.2020

Päivitetty 7.4.2020

Hallitus päätti jatkaa rajavalvonnan rajoittamisen voimassaoloa 14.4.–13.5.2020.

24.3.20

Työt uusien matkojen ja jo tilattujen uudelleenjärjestelyjen eteen ovat jatkuneet meillä poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta. Tämän viikon alusta siirryimme myös etätöihin.

Tähän mennessä olemme olleet kaikkien maalis-, huhti- ja myös toukokuun matkustajiemme kanssa yhteydessä henkilökohtaisesti. Matkakokonaisuuksia on suurissa määrin yhteistuumin siirretty onnistuneesti syksyyn. Kiitos siitä kaikille, että voimme edelleen tehdä uusia suunnitelmia laadukkaiden matkojen eteen. Peruutettujen matkojen osalta puolestaan odotamme jo maailmalle lähteneiden rahojen palautuksia. Näissä olosuhteissa maailmalta ja lentoyhtiöiltä tulevissa palautuksissa on viivettä, joten pyydämme kaikilta malttia.

Nyt etenemme töissä kohti kesäkuun matkajärjestelyjä tilanteen mukaan asiakas asiakkaalta. Jos oma matkasi mietityttää tai sinulla on kysyttävää olethan yhteydessä ensisijaisesti sähköpostilla.

18.3.2020

Valmiuslain mukaisten poikkeusolojen vuoksi valtioneuvosto on tehnyt päätöksen liikenteen rajoittamisesta Suomen ulkorajoilla torstaista 19.3. klo 00 alkaen.  Tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen vuoksi vältä matkustamista ulkomaille toistaiseksi.

Käsittelemme tällä hetkellä matkoja, joiden alkamisaika olisi ollut viimeistään 13.4.20. Etenemme matkojen käsittelyssä aikajärjestyksessä ja uusien mahdollisten tietojen, säännösten ja määräysten puitteissa. Kiitos kaikille maltista tässä erittäin poikkeuksellisessa maailmantilanteessa. Teemme koko ajan taustatöitä kaikkien matkustajiemme eteen.

16.3.2020

Suomen ulkoministeriö on viikonlopun aikana tehdyn uuden linjauksen matkustamiseen: Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista -tasolla. Loppumispäivää tälle suositukselle emme toistaiseksi tiedä.

Nyt käsittelemme maaliskuun ja huhtikuun lähtijöitä. Koska matkalle ei suositella lähtemään, lähellä olevat matkat peruuntuvat UM:n suosituksen vuoksi.

Seuraamme tilannetta koko ajan saadaksemme ohjeet, miten meidän tulee toimia jatkossa. Tarvittaessa selvitämme mahdollisuuksia matkan siirtämiseen myöhäisempään ajankohtaan. Mahdollisuudet tähän ovat tapauskohtaisia eivätkä välttämättä onnistu kuluttomasti. Matkojen mahdollisista siirroista tai/ja palautuksista palaamme sinulle päin.

Käsittelemme matkat lähtöjärjestyksessä, palaamme omaan matkaasi niin pian kuin se on mahdollista.

Valitettavasti tällä hetkellä puhelinliikenne on ruuhkainen, joten jos haluat olla meille päin yhteydessä pyydämme sinua lähettämään sähköpostia.

Linkkejä:

UM tiedotteet

UM matkustussivut (ei tällä hetkellä päivitetä maittain erikseen)

Santé Publique France

Ranskan Suomen suurlähetystön koronasivu

Viiden jälkeen MTV ohjelman haastattelussa 16.3. KKV ja SMALin puheenjohtaja (alkaa n. 26 min kohdalla)

Kuluttajaviraston KKV ajankohtaista infoa