Kielen ja kulttuurin leirikoulu Pariisi

Täyden palvelun matkapaketti ranskan kieltä ja kulttuuria koululuokalle (yläaste/lukio). Nuori pääsee käyttämään kieltä myös perheessä. Yhteistyökumppanimme Pariisissa on erikoistunut järjestämään nuorisoryhmille majoituksen luotettaviin ranskalaisiin perheisiin, kielen oppitunteja paikallisessa koulussa ja oheisaktiviteetteja Pariisissa. Matka sisältää kaiken tarvittavan omaa taskurahaa lukuunottamatta. Saatavilla myös leirikeskusmajoitus, jolloin ranskan kielen oppitunnit leirikeskuksen yhteydessä olevassa kielikoulussa.

Perhemajoitus sijaitsee Brétigny-sur-l’Orgessa, joka on pieni kaupunki 35 km etelään Pariisista.
RER C-paikallisjunalla matka kestää noin 25-30 min.

Katso YHDEN OPETTAJAN MIELIPIDE PARIISIN LEIRIKOULUSTA.

Kulkeminen
Matka sisältää suorat reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki (Finnair), lentokenttäkuljetukset, Pariisin matkakortin julkiseen liikenteeseen koko matkan ajalle. Kaupunkikiertoajelu mahdollinen saapumispäivänä lentojen aikataulujen mukaan.

Asuminen
Majoittuminen ranskalaisen perheen luona täysihoidolla (aamiainen, eväslounas ja illallinen). 2 opiskelijaa majoittuu samaan perheeseen, opettajalle/vanhemmalle omat huoneet. Perheet ovat tottuneet ottamaan nuoria vastaan ja keskustelemaan heidän kanssaan. Osassa perheitä myös omia lapsia. Perheessä syödään aamiainen, eväspaketti saadaan mukaan ja illallinen syödään perheissä. Perheet sijaitsevat mahdollisuuksien mukaan lähellä toisiaan. Kodeissa edellytetään lapsilta hyvää käytöstä ja yritystä käyttää ranskan kieltä. Toivottavaa on myös, että lapsilla olisi mukanaan materiaalia Suomesta, jotta voisivat kertoa kotimaastaan.

Toinen  majoitusvaihtoehto on asuntola Pariisin keskustassa kielikoulun yhteydessä. Asuntolassa huoneessa 2-5 nuorta, aikuisille 1-2 huoneet. Aamiainen ja illallinen (self-service kuten kouluissa) sisältyy majoitukseen. Aamupäivän ranskan tunnit on mahdollista järjestää kielikoulussa.

Aamupäivällä paikallisessa koulussa
Ranskan opiskelua aamupäivisin 3-4 tuntia päivässä (arkipäivisin) Brétignyssä sijaitsevassa yläasteessa tai lukiossa. Koulussa nuoret oppivat suullista kielitaitoa, ranskalaisia tapoja ja tutustuvat kouluelämään. Avustaja vie nuoret kouluun ja tuo takaisin.

Iltapäivällä kulttuuria ja nähtävyyksiä
Iltapäivän aktiviteetit järjestetään ryhmän omien toiveiden mukaan. Esim. Eiffel-torni, parfyymimuseo, Villetten tiede- ja teollisuuspuisto, Louvren museo, Galéries Lafayetten muotinäytös, Seinen risteily, kokkausiltapäivä, Versailles’n linna…..

Paikallinen avustaja
Ranskalainen paikallisopas on mukana joka päivä, kun järjestettyä ohjelmaa. Paikallinen henkilö vastaa siitä, että olette oikeassa metrossa menossa oikeaan suuntaan oikeaan aikaan. Avustajat ovat tottuneet nuorten kanssa toimimiseen. Saapumispäivänä on avustaja vastassa myös lentokentällä. Ryhmän kanssa Suomesta lähtevän vastuuvanhemman/-opettajan on hyvä osata sujuvaa ranskaa.

Hinta perhemajoituksella: alk. 800 €/ hlö
Matkan kesto ma-pe (4 yötä). Hintaan lisätään toimistomme palvelumaksut.

Matkan hinta edellyttää noin 15 matkustajaa ja sisältää:
• Finnairin reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki
• Lentokenttäkuljetukset
• Pariisin kiertoajelun
• Majoituksen perheessä
• Aamiaiset, lounaseväät, illallisen perheissä
• Ranskan kielen oppitunnit lukiossa, oma ranskalainen opettaja
• 3 vierailukohdetta
• Pariisin matkakortin
• Paikallinen avustaja
• Paikallisen yhteyshenkilön palvelut 24h/7
• Pariisin kartan kaikille lähtijöille
• Opettajan infokansion