Rivieran puutarhoja Ranska ja Italia 12.- 15.4.18 TÄYNNÄ

Ainutlaatuinen puutarhamatka, jossa pääset vierailemaan Rivieran alueen puutarhoissa suomenkielisen puutarhaoppaan johdolla. Pääset myös käymään yksityisissä puutarhoissa, joihin ei normaalisti ole pääsyä kuin perheellä tai hyvillä ystävillä. Ranskan Mentonin, Grassen ja Nizzan lisäksi mukana Hanburyn kaunis ja monipuolinen puutarha Italian puolella.

Torstaina saavut Nizzaan Finnairin aamulennolla ja kuin puutarhaverryttelyksi vierailu Belle Epoque -ajan Villa Rotschildissä ja sen 7 puutarhassa. Syömme myös kevyen quiche-lounaan Baronne de Rotschildin vanhassa salissa.

Iltapäivällä ajamme upeata rantareittiä pitkin Ezeen ja vierailemme Ezen kaktuksiin erikoistuneessa puutarhassa. Häkellyttävän kaktusmäärän lisäksi täällä huimaavat maisemat. Jatkamme iltapäivällä kohti Mentonia, jossa majoitumme ja syömme kolmen ruokalajin illallisen.

Perjantaina aloitamme tutustumme Mentonissa kahteen eri puutarhaan. Menton on useamman puutarhan kaupunki,  puutarhojen alkuperät on 1900-luvun alusta. Näet kaksi monipuolista ja hyvinkin erilaista puutarhaa aivan kaupungin ytimessä. Mentonissa sinulle jää aikaa syödä omatoiminen lounas kaupungilla.

Iltapäivällä jatkamme matkaa Italiaan ja vierailemme Hanburyn puutarhassa. Monikerroksellinen ja historiallinen puutarha häkellyttää kävijänsä. Alkujaan 1897 englantilaisen Sir Thomas Hanburyn perustama. Illallisen syömme yhdessä Mentonissa jossa myös yövymme uudestaan.

Lauantaina lähdemme kohti Grassen aluetta, jossa käymme kahdessa yksityisessä puutarhassa: englantilaistyyppinen perheen puutarha korkealla Grassen kukkuloilla, näkymät aina Välimerelle saakka La Theouleen ja Antibesiin. Toinen yksityinen puutarhamme on alkujaan myös britin aloittama upealla tavalla eri vuodenaikoja esittelevä yksitystarha, jossa yli 500 eri kasvia kaiken kaikkiaan. Nykyinen omistaja on kuvataiteilija, samalla saatat nähdä myös pienen otteen taiteesta. Lounas on kevyt puutarhapiknik. Illallinen ja yöpyminen Vencessa.

Yksityinen puutarhakoti Ranska

Sunnuntaina aloitamme päivän yksityisessä puutarhassa Nizzan kukkuloilla. Tämän puutarhan omistaja on myös keramiikkataiteilija ja keramiikkaa on käytetty myös puutarhan rakentamisessa ahkerasti. Mielenkiintoinen kohde jollaista tuskin olet koskaan aikaisemmin nähnyt.

Päivällä tulemme Nizzaan jossa sinulle jää omaa aikaa omatoimiselle lounaalle ja vapaalle iltapäivälle.  Yhteinen kuljetus lentokentälle Nizzan keskustasta, matkatavarasi säilyvät bussissa Nizzan iltapäivän ajan.

Matka sisältää
– Finnairin suorat lennot Helsinki – Nizza – Helsinki ja yhden matkalaukun ruumaan lennolle.
– Kaksi yötä mikroilmastoon kuuluvassa Mentonissa ja yksi yö Vencessa kolmen tähden mukavissa hotelleissa.
– Aamiaiset
– Suomenkielinen opas. Oppaan tapaat Nizzan lentokentällä.
– Puutarhaohjelm: 8 eri puutarhan vierailut. Osassa puutarhoja on myös oma opas ja yksityisissä puutarhoissa kertoo puutarhasta sen omistaja sekä suomenkielinen oppaamme.
– Ohjelmassa mainitut yhteiset ruokailut
– Ohjelmaan kuuluvat kuljetukset

Matka sisältää kävelyä monipuolisessa maastossa ja edellyttää kävelyä monitasoisessa puutarhamaastossa.

Lentoaikataulu
12.4.2018 Helsinki – Nizza 8.05 – 10.25
15.4.2018 Nizza – Helsinki 20.30 – 00.45

Varaamme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Pamplemoussella on oikeus perua tai tehdä muutoksia matkaan, jos lähtijöitä ei ole vähintään 12 matkustajaa Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Matkan hinta: 1560 € / hlö
Hinta perustuu majoitukseen kahden hengen huoneessa. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaaa huonetoverin nimi.
Palvelupalkkiomme 24 €. Yhden hengen huoneen lisämaksu 165 €.