Samppanjamarkkinat korkattu

P4110078

Helsingissä sataa mutta samppanja maistuu perjantai-iltana Korjaamolla pidettävillä markkinoilla. Ensimmäistä kertaa olin käymässä Korjaamon tilaisuudessa ja raitiovaunuhalli sopi samppanjoille loistavasti. Perjantai-iltaan on mukavaa, kun ihmiset puhuvat keskenään, vertaillaan juomia ja tunnelma on rento.

Kävijälle tuli mukava keväinen fiilis, kun tapahtuman sisäänpääsylippu sisälsi samppanjalasin, jonka sai ottaa kotiin myös mukaan. Très bien, nyt voidaan vähän kotona jatkaa. Mitäköhän löytyisi kaapista?

Määrättyinä kellonlyöminä avataan samppanjamarkkinoilla erikoispulloja. Tällainen oli esimerkiksi perjantain kello 18.00 Clément Perserval Blanc de Noirs 1er Cru Brut. Kyseistä samppanjaa on tuotu Suomeen vain 36 pulloa ja niitä on saatavilla Arkadian erikoismyymälästä.  Clément Persevalin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä ja tänään avattiin samppanja joka on alle kahden hehtaarin palstalta.

Samppanjamarkkinoilla on reilusti myös ohjelmaa maistelun ja juttelun lisäksi,: tasting-tilaisuuksia eri teemoilla, luentoja, master classia ja paneelikeskusteluja. Niihin sitten voisi osallistua jos kiireiltään vaunuhallista ehtii.