Aikuinen kielikurssilla Pariisissa

Pariisin kielikoulu oli todella hyvä ja antoisa. Minulle tosin sattui huippuopettaja, siitähän melkein kaikki on kiinni. Energinen, iloinen ja tehokans Veronique. Luokan koko saa olla max 10 mutta ensimmäisellä viikolla ryhmässäni oli 7 tai 8 ja toisella 5 tai 6. Viiden hengen ryhmässä opetus on tehokasta, siinä on pakko olla äänessä ja puhua. Pidin jopa esitelmän Suomesta…!

Suhtautuminen suomalaiseen oppilaaseen oli todella positiivista, jotenkin koin, että meidän maatamme arvostetaan kovasti. Ei vain ranskalaisten vaan muidenkin osalta. Olin aivan hämmentynyt, kun salvadorilainen huokaili, että hän haluaa ehdottomasti Suomeen, kiinalainen kyseli innoissaan kesäyön auringosta ja revontulista ja opettaja korosti useaan otteeseen, että Taruhan on Suomesta, ajatelkaa!!!!!!!!

Koulu on hyvällä paikalla Pariisissa, kätevän metromatkan päässä mistä vain. Siellä on kahvila, jossa on hyvä siemaista aamu- ja väliaikakahvit tai jotain välipalaa. Siellä on myös opiskelijaruokala, jossa on runsas lounastarjonta, rakennuksessa on paljon muutakin opiskelutoimintaa.

Pariisissa on leppoisaa tehdä kielikoulun läksyjä vaikkapa katukahviloissa Seinen varrella.

Jos jotain miinusta (ei ehkä miinusta vaan toisenlainen toimintatapa kuin oletin) on annettava, niin ehkä se, että mitään alkutestausta ei ollut. Oppilas menee johonkin sopivaan ryhmään, oppilaita saattaa olla samassa ryhmässä kahden viikon ja kolmen kuukauden opiskelijoita. Minulta kysyttiin muutama kysymys, kuinka kauan olen opiskellut ja laitettiin Veroniquen ryhmään. Se sattui olemaan sopiva. Ilmeisesti kuitenkin ryhmien sisällä on mahdollista siirtyä, jos kurssi tuntuu liian helpolta tai vaikealta.

Minulle sattui yllättävä pyhäpäivä matkan ajalle, maanantai 24.5. työn juhla, jolloin kaikki on kiinni. Opetus on ihan sama, oli pyhiä tai ei, aamupäivä on kolme tuntia, eikä se voi siitä pidentyä. Pyhäpäivän vuoksi poisjääneitä tunteja ei siis oteta opetuksessa huomioon. Opetus on myös aivan samanlaista, läksyjä yhtä paljon. Tämä on hyvä tietää, eli suosittelen, jos vain mahdollista, valitsemaan kokonaiset viikot.

Kokonaisuudessaan matka oli todella antoisa kielen oppimisen kannalta. Asuin alueella, jossa ei (luojan kiitos) liikkunut amerikkalaisturisteja kovinkaan paljon. Kuljin ranskalaisten kanssa ruuhkametroissa, liikuin enemmän pienissä tapahtumissa, joissa oli pääasiassa ranskalaisia. Kahden viikon kielikylpy!

Kiitokset,
Taru, 53v., kurssilainen toukokuussa 2010

AIKUISTEN KIELIKURSSIT PARIISISSA