Kesän alppeja ja koiramatkailua

Mikä on parempaa kuin yhdistää koiranäyttely ja tutustuminen kauniiseen ympäristöön. Huomattuani vuoden alussa, että Euro Dog Show 2013 pidetään Genevessä otin välittömästi yhteyttä Pamplemousseen. Tiesin että jos jostain niin täältä löydän kohteet ja hotellit, joissa on sitä jotain. Koirien kanssa matkustamisessa on myös omat sääntönsä ja ehtonsa.

Meillä räätälöitiin reissua ja uskallettiin ehdottaa rohkeita vaihtoehtoja. Itse olisin ehkä vain jäänyt Geneven lähituntumaan odottemaan näyttelyä, mutta onneksi meille tarjottiin upeat kohteet Talloires ja Chamonix. Näin saimme matkamme maistumaan lomalta, vaikka näyttely olikin alkuperäinen syy reissuun lähtöön.

Matka Genevestä Talloiresiin kestää noin tunnin, meillä meni hiukan kauemmin, ajelin muutaman kerran harhaan. Teinityttäreni huomauttikin illalla, että onneksi hän on matkassa mukana, muuten pyörisin vieläkin liikenneympyrässä!

Koira mukana matkassaTalloires on kaunis, pieni järvikylä Annecyn tuntumassa. Matka kylään oli upeaa, tulimme kiertoteitä ja laskeuduimme vuorien lomasta tähän henkeäsalpaavan kauniiseen kylään. Taivas aukeaa aivan eri tavalla vuorten keskellä; näimme valtavan määrän riippuliitäjiä!  Tiet olivat puolestaan täynnä pyöräilijöitä.

Hotelli järven rannalla oli upea ja hienostunut. Palvelu oli ensiluokkaista ja näkymät vailla vertaa. Hotellin edessä oli laituri ja aurinkotuolit hotellin asukkaiden käyttöön. Kävimmekin ahkerasti uimassa turkoosin kirkkaassa vedessä. Oli aivan uskomatonta uida lämpöisessä järvivedessä ja katsella vastakkaisella rannalla siintäviä alppeja ja linnarakennuksia. Myös ilma oli meille suosiollinen, saimme nauttia aamiaisen hotellin pihalla, viiniköynnösten alla istuen ja nauttien järvimaisemasta. Ja uiskennella järvessä.

Annecy järvi on turkoosi unelma upeissa alppien maisemissa

Alpit ovat upeita kesälläkin.

Matkamme jatkui Chamonix’hin. Ajoimme pienempiä teitä pitkin ja lähes koko matkan huokailimme vuorotellen tyttäreni kanssa maisemia.  Chamonix tuntui aktiiviselta kylältä. Siellä oli menossa ultra maraton ja kylä olivat aivan täynnä innokkaita ultra-maratoonareita maapallon eri kolkista. Myös eri-ikäisiä vaeltajia ja pyöräilijöitä tuntui olevan paljon. Chamonix vaikutti erittäin sporttiselta ja reippaalta paikalta.

Valitettavasti meidän aikataulu oli tiukka ja emme kerinneet juuri tehdä Chamonixissa muuta kuin kävellä keskustassa ja katsella yleisilmettä. Kova haikeus jäi, että uudelleen pitäisi päästä ja ajan kanssa. Uskon, että aika ei tulisi pitkäksi tässä kylässä, tekemistä riittää.

Hotellimme Chamonixissa oli skandinaaviseen makuun. Asuimme hiukan kylän ulkopuolella pienhotellissa, jossa sisustus oli selkeää. Hotelli oli erittäin hyvä ja miellyttävä ja sopi tarpeisiimme täydellisesti. 10 min kävelymatka keskustaan oli ylellisyyttä, jätimme auton hotellin pihaan ja reippailimme useamman kerran keskustaan seuraamaan vilkasta maraton elämää.

Annecy on urheilukaupunki

Molemmat kohteemme olivat mainion etäisyyden päässä Genevestä ja siirtymisiin ei mennyt kohtuuttomasti aikaa. Oli upea saada kokea nämä kauniit kylät ja matkajärjestelyt ja suunnittelut oli räätälöity täydellisesti tarpeisiimme. En ollut itse oikein huomannutkaan kuinka nopea ja kätevä yhteys Ranskaan on myös Geneven kautta, jopa suorilla lennoilla.

Mukavaa matkustamista koirien kanssa

Koirat olivat molempiin hotelleihin tervetulleita ja henkilökunta suhtautui ystävällisesti nelijalkaisiin vieraisiin. Matkasta jäi kaiken kaikkiaan äärettömän positiivinen muisto, varsinkin kun vielä saimme menestystä näyttelyssä.

Seuraavaa näyttelyreissua ja koirien kanssa matkustelua odotellessa.

Susanna