Vappuna Cannes

Viime vuonna olin vapun Cannes’ssa. Tänä vappuna katselen kuvia lämmöllä muistellen. Meillähän oli ollut pitkä luminen talvi takana ja ensimmäisen kerran moneen kuukauteen näin auringon tullessani Rivieralle.

Olimme vuokranneet asunnon aivan Cannes’n keskustasta ruokatorin kupeesta. Tämähän sopii ruokaihmiselle. Aamuisin heräsimme torin ääniin. Pienessä kolmiossamme oli yhteensä seitsemän ranskalaista parveketta jotka kaikki aukesivat suoraan kadulle. Nostin tuolin usein ikkunan viereen ja katselin mitä naapurit tekevät, miten torikauppa etenee ja mitä kadulle kuuluu.

IMG_1056

Huomasin samalla miettiväni, että jos tämän asunnon olisi vuokrannut joku asiakkaistani, olisiko hän tyytyväinen ja rakastaisiko hän yhtä paljon tätä olotilaa? Itse nautin kaupungin äänistä, jopa hälystä.

Nautin, että parvekkeessani oli vanhainaikainen ranskalainen lukko. Nautin siitä, että voin seurata miten ranskalainen elää. Nautin, kun joudun ranskalaisittain kulkemaan hyvinkin kapeata kierreportaikkoa ylös asunnolle. Alakerrassa on hammaslääkärin vastaanotto, yläkerrassa taiteilijan koti. Olen siis osa tätä yhteisöä, ainakin tämän viikonlopun. Nautin yhteenkuuluvuudesta.

Matkanjärjestäjän kannalta onnellisuuden myyminen ei ole niin yksinkertaista, sillä toiveet, lomaoletukset, elämäntilanteet, pärjääminen oudossa ympäristössä, asennoitumiset, tapahtumasarjat matkalla ja triljoona muuta tekijää ovat jokaisella niin erilaisia.

Vaikeinta matkanjärjestäjälle onkin se matkakohdettaan etsivän toiveiden syväymmärtäminen ja sen myötä oikean kohteen tai oikean kokonaisuuden ehdottaminen.  Se lomaonnen hetki paikan päällä voi olla vaikka tuore croissant ja kahvi kiireettömällä aamiaisella. Vaikka hälinässä.

Niin, Cannes’n kauppatorilla oli vappuviikonloppuna upeat kukkavalikoimat ja valtavasti porukkaa. Kielo, muguet, on ranskalaisten vappukukka. Parilla eurolla ostat kielokimpun, jonka sitten annat ystävälle tai rakastetulle toukokuun 1. päivä. Kaunis keväinen tapa juhlistaa vappua.

IMG_1058

IMG_1019

IMG_1010