Viinimatkat Ranskan viinialueilla, yleistä ja kartta

Aidot viinimatkat, viinimatkat Ranska, Italia ja Espanja

Rakennamme matkakokonaisuuksia viinialueille. Kerro meille mahdolliset toiveesi niin toteutamme matkasi; alue, matkan pituus, lähtijöiden määrä, ajankohta. Haluatko valmiiksi useampia viinitilavierailuja, tarvitsetko tulkkia mukaan tiloille? Oletko liikkeellä ystävien kesken vai onko teitä isompi ryhmä? Autolla, bussilla vai pyörällä?

Varaamme sinulle valmiiksi viinitilavierailut matkallesi. On matkasi sitten viikon tai viikonlopun mittainen on helpompi tehdä kyläilyjä tuottajien ja/tai viljelijöiden luo, kun treffit on valmiiksi suunniteltu.

Ranskan viinialueet

Ranskan viinialueet.
Champagnen maakunta autoillen

Vieraile samppanjakellareissa ja tutustu samppanjan viljelyyn ja sen historiaan. Matkan varrella näet mm. laajoja viiniviljelyksiä, vanhoja pikkukyliä sekä kuuluisat samppanjakaupungit Reims, Epernay ja Troyes. Ajele pikkuteitä omaan tahtiisi. Lähtö- ja paluupäivän voit valita itse. Mukaasi saat suomenkielisen toimistomme toimittaman vinkkilistan vierailtavista paikoista.

Bourgogne on viinien klassikko

Viinien keskuskaupunki Beaune on kaikkien hyvän ruoan ja viinin nähtävä. Ympärilläsi on maailman parhaat viinitilat ja hyvä ruoka ei lopu. Haluatko osallistua viinikouluun Beaunessa? Jo päivässä ehdit oppia paljon.

Muutama matkateema Lounais-Ranskaan:

– Seminaari tai avainasiakkaat: viinejä, ruokaa ja kokouksia (Toulouse)
– Pitkän viikonlopun nautintomatka vaikka kahdestaan: Minervois ja Cahors
– Ruokaa ja viiniä herkuttelijoille: ankkapatee, hanhenmaksa, cassoulet ja viinit
– Golf & viini: yhdistelmä golfkenttiä ja viinitreffejä
– Pyreneiden vuoret & viinialueet (Pau)

Côtes de Rhônen alue autoillen

Omatoimiset matkat Côtes de Rhônen viinialueella. Kierrä parhaat viinitilat, kaikki on loppujen lopuksi yllättävän lähellä. Matkat voidaan toteuttaa ympäri vuoden. Mukaan saat opaskirjan (eng, ranska), jossa runsaasti eri ajolenkkejä eri päiville ja vierailtavien tilojen osoitteita.

Armanjakkia vaihtelun vuoksi

Lähde tutustumaan armanjakkiin ja sen valmistukseen. Lennä Toulouseen, asuminen historiallisessa Paun kaupungissa ja valmiit tutustumiskäynnit armanjakin valmistukseen. Mukaasi saat suomenkielisen asiantuntijan joko päiväksi tai vaikka viikoksi. Armanjakki vai konjakki, kumpi on oma suosikkisi?

Bandol ja Cassis ovat Provencen erikoisuuksia

Lähde tutustumaan melko pienen tuotannon erikoisalueeseen Bandoliin ja Cassis’hin. Pieni Bandol on ollut Ranskassa muutaman vuoden ajan todellinen viinialueiden hitti.

Viinimatkat Italia ja Espanja

Teemme viinimatkoja myös Ranskan ja Italian viinialueille. Voit lähteä puhtaasti cava-matkalla tai kiertää Chiantia. Vai haluaisitko yhdistää Ranskan ja Espanjan viinit vaikka Baskimaan puolella?