Lounais-Ranska

Kulinaarisesti Lounais-Ranska (Midi-Pyrénées) on runsauden sarvi. Confit de canard on ranskalainen perinneruoka ankasta; papuja ja ankkaa padassa. Ilman sen syömistä ei alueelta saa poistua. Ankanrinta, ankanmaksa ja erilaiset ankkaterriinit kuuluvat ruokapöytään. Alueen viineistä tunnetaan erityisesti Cahors, Caillac, Madiran sekä tietenkin armanjakki, joka on alueen oma konjakin vastike.

Viinimatka oman ryhmän kanssa Lounais-RanskaanViinimatkan esimerkki pienelle yhteiselle porukalle (12 henkeä)

Matkan aikana käydään viinitiloilla, armanjakin tuottajalla ja lisäksi Paussa sekä Albissa. Matkan painopisteitä voi muuttaa, mutta tämä antaa esimerkkiä ohjelmasta. Ryhmän kokoa voi myös helposti muuttaa.

Keskiviikko
Lento Toulouseen keskiviikkona, jossa bussi odottaa valmiina. Siirtyminen illalliselle Tarbesiin majoitukseen.

Torstai
Aamiaisen jälkeen käynti pienellä perhetilalla ja ruokahalua kasvattava kävelyretki viinitarhalla omistajan kanssa. Viinien maistatuksen jälkeen lähtö bussilla viinitilalta ankkatilalle, missä lounas ankkatilan terassilla kodinomaiseissa olosuhteissa. Iltapäivällä vierailu pienellä  armanjakin tuottajalla, jossa armanjakin ja flocin maistatus. Paluu illaksi hotellille Tarbesiin yhteisellä bussilla.

Perjantai
Aamulla lähtö hotellillta yhteisbussilla, vierailu Jurançon –viinialueella, jälleen mielenkiintoisella viinitilalla. Tapaaminen tilan omistajan kanssa. Siirtyminen Pau’hon, jossa myös lounas. Vierailu Henri IV –linnassa Pau’n keskustassa (Ranskan kuuluisimmat gobeliinit) ja hetki omaa aikaa tutustua Paun kaupunkiin omatoimisesti. Lähtö Pausta ja käynti suurimman Madiranin alueen viinituottajan luona.  Yhteinen illallinen.

Lauantai
Lähtö Tarbesista Albin kaupunkiin, missä esimerkiksi taidemaalari Henri Toulouse-Lautrecin museo. Matka-aika noin 3 tuntia Tarbes – Albi. Iltapäivällä saapuminen Toulousen hotelliin. Ilta vapaata oma aikaa Toulousessa.

Sunnuntai
Siirtyminen bussilla Toulousen hotellista lentokentälle ja paluu Helsinkiin.

Majoitukset pienhotellissa Tarbesissa (3 yötä) sekä Toulousen keskustan hotellissa*** (1 yö). Majoituksia voimme tarpeen ja halun mukaan muuttaa 3*** tai 4*** tai pienlinnaan.