Pariisikin on viinikaupunki

Heti ei tule ajatelleeksi, että Pariisi on myös viinikaupunki. Täällä on Euroopan parhaimpia viinikauppoja, upeita ravintoloita ja ihania viinikellareita.

Maistelut yksityisessä viinikellarissa

Ranskan parhaimpia sommelierejä asuu ja työskentelee Pariisissa suuri määrä. Olemme sopineet, että asiakkaamme voivat käyttää heidän palveluitaan. Miten olisi siis yksityinen lounas tai illallinen, jonka yhteydessä käydään läpi useampi viini? Tämän voimme toteuttaa alkaen 2 ja enintään 8 matkustajaa. Juhlamatkoille huomioimme myös vuosikerrat, upea lahja on pullo oman syntymävuoden laadukasta viiniä.

Viinimuseo ja viinitila

Pariisissa on viinimuseo, jossa voit käydä joko vierailemassa ja nähdä viinien historiaa, tai varata itsellesi tai ryhmällesi ruokailun. Pariisin Montmartrella on myös oma pieni viinitarhansa, josta vuosittain saadaan noin 2000 pulloa viiniä. Lokakuussa Montmartrella vietetään lähes koko korttelin voimalla viinipäiviä, johon liittyvät niin muusikot, ravintolat, näyttelijät kuin viinintekijät. Kysy myös viininmaistelua sisältävistä päiväretkistämme!

Pariisista viinipelloille

Viinimatkan ei aina tarvitse olla maaseutukierros. Asu keskellä Pariisin vilinää ja tee päiväretki viini- tai samppanjatiloille. Kauttamme voit varata valmiiksi kansainvälisiä opastettuja retkiä tai voimme rakentaa sinulle oman kokonaisuuden, jolloin varaamme esimerkiksi tilavierailut puolestasi. Päivässä ehdit hyvin esimerkiksi Samppanjan alueelle tai Loiren laaksoon.

Sattumuksia Pariisin matkalta:
“Lauantaina eksyin Roland Garrosin kentälle katsomaan tennistä. Hoksasin että ranskan avoimia pelattiin lähella majapaikkaani ja Jarkko Niemisen peli osui sopivasti sille illalle.
Peli meni heikosti, mutta aurinko paistoi ja päädyin suomalaisessa seurassa puistoon juomaan olutta ja viiniä. Illan löytö: Domaine le Peage Gigondas 2005, 8 euroa. Tätä ostaisin laatikon jos saisin sen rahdattua Suomeen. Aivan uskomaton hinta-laatusuhde.”