Siiderimatka Normandiaan

Normandiassa on paljon omenapuita, joita toiset maalaavat kukinnan aikaan, toiset keräävät sadon ja nauttivat puiden antimista. Omenoista tuotetaan Calvadosta ja siideriä sekä erikoisempaa Pommeauta. Kuuluisia ovat myös erilaiset omenaleivokset, kuten Tarte Normande -omenatorttu. Mikset lähtisi paikan päälle tutustumaan siiderinvalmistukseen?  Älä unohda myöskään upeita Normandian juustoja.

Siiderimatka Normandiaan 7 vrk –  6 yötä

Asut kotoisasti Calvadosin maaseudulla omenatilalla (3 yötä). Tilalla ei enää valmisteta siideriä, mutta tunnelmaan pääset kyllä. Lähistöllä useita eri siiderinvalmistajia ja juustoloita, eli olet Normandian makujen ytimessä. Lisämausteena matkassa majoitus myös vanhassa aidossa linnassa (3 yötä). Matkaasi kuuluu vuokra-auto, jolla pääset helposti kiertämään halutessasi rannikon sotahistoriallisesti kuuluisat maihinnousurannat. Saat ohjeita kauneimmista paikoista matkaasi.

Matkalla käyt vierailulla myös Suomessa myynnissä olevalla siideri- ja calvadosin valmistajalla, perhetila Dupontilla. Heillä  on suuri omenatarha, jossa opastuksen myötä ymmärrät miksi tarvitaan niin monen tyyppisiä omenalajikkeita siiderin valmistukseen. Samalla tavalla merkitsee tämän alueen maaperä omenalajikkeen makuun.

Matkakokonaisuus:
– Vuokra-auto Pariisin lentokentältä
– 3 yötä siideritilalla maalaismaisemassa Normandiassa. Paljon nähtävää ympärillä ja useita siiderintuottajia.
– 3 yötä yksityisessä pienlinnassa Normandiassa
– Aamiaiset majoituksissa
– 2 valmiiksi varattua siideri- ja calvadostilavierailua
– 1 juustotilavierailu
– Vinkkejä ja karttoja matkalle

Hinta alk. 760 € / hlö, kun majoitus 2hh aamiaisilla.
Lennot eivät sisälly matkaan. Matkaa voi lyhentää tai pidentää ja saatavuuden mukaan lisätä majoituspaikkoja eri puolilla Normandiaa.